BuldumBuldum.com online pazar yerini açtı

Bir süredir kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecinden geçen BuldumBuldum.com, stratejik açıdan önemli yenilikleri yapmaya devam ediyor.
BuldumBuldum.com online pazar yerini açtı

Buldumbuldum pazaryeri

Bir süredir kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecinden geçen BuldumBuldum.com, stratejik açıdan önemli yenilikleri yapmaya devam ediyor. Logo ve tasarımını değiştiren BuldumBuldum.com, kullanıcıların kendi tasarım ürünlerini satmasını sağlayan online pazar yerini devreye aldı.

BuldumBuldum.com'a eklenen Tasarım Mağazaları bölümünden erişilebilen online pazar yeri, isimden anlaşıldığı gibi herkesin kendi logolu tasarım mağazasını açmasını sağlıyor. Hatırlayacağınız gibi BuldumBuldum.com bir süre önce kendin yap ürünlere odaklanmaya başlamış ve kullanıcıların tasarımlarını kişiselleştirmelerini sağlayan ürün tasarım motorunu devreye almıştı. Bu adımla devamlılık gösteren online pazar yeri açılımıysa, kullanıcıların kişiselleştirdikleri ya da daha genel anlamda özelleştirdikleri T-shirt, kupa, iPhone kılıfı, poster gibi ürünleri ücretsiz olarak açtıkları sanal mağazalarda satmalarını sağlıyor.

buldumbuldum magazalar

İşin tedarik kısmını tamamen üstlenen BuldumBuldum.com, online pazar yerinde satılan tüm ürünlerin üretim, sipariş ve teslimatını gerçekleştiriyor. Yani açılım bir nevi tasarımın "outsource" edilmesi özelliğinde. Bu da BuldumBuldum.com'daki ürün çeşitliliğinin ciddi ölçüde artmasını sağlayabilecek bir yenilik. Zira mağaza sahiplerinin tek yapması gereken özel bir tasarım oluşturmak ve istedikleri fiyattan BuldumBuldum.com üzerinden satışa sunmak.

Fiyatlama için ürünlere özel taban fiyat öneren BuldumBuldum.com'da kullanıcılar bu fiyatı diledikleri kadar arttırabiliyorlar ve bunun karşılığında aldıkları komisyon oranının yükselmesini sağlıyorlar. (Kullanıcılar her satıştan yüzde 20 ila yüzde 99 arasında komisyon kazanabiliyor.) Örneğin, BuldumBuldum.com'da 24,90 lira olarak önerilen bir T-shirt'ü tasarımının gücüne inanan bir mağaza sahibi 49,90 liraya sattığında aradaki 25 liralık farkı kendisi kazanıyor.  Yani geliri yüzde 50'ye çıkıyor. Dilerse daha da yükselterek daha yüksek oranda komisyonda kazanabiliyor. Fiyatı 24,90 TL de sabit tutarak çok yüksek adet satış yapmaya odaklanırsa yüzde 20 komisyon alıyor. Değişken komisyon oranlarının, satıcıların fiyat/kalite açısından daha esnek kombinasyonlar yapması açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz.

BULDUMBULDUM SNOOPY

Bugün bir milyondan fazla üyeye sahip olduğunu belirten BuldumBuldum.com, online pazar yerinin yıl sonuna kadar 10 bin mağazaya ulaşmasını hedefliyor. Açılımla birlikte bugün 50 bin olan ürün sayısının aynı sürede bir milyonu geçmesi bekleniyor. Halihazırda üretim tarafına ciddi bir yatırım yapan ve talebe göre üretime yönelen BuldumBuldum.com, açılımla bunun geri dönüşünü kısaltabilir.

Bunlardan belki daha önemlisiyse, online pazar yerinin bugüne kadar yer yer "jenerik" ürünler sunmasıyla eleştirilen BuldumBuldum.com'un markalaşmasına yapacağı katkı olabilir.  Susam Sokağı'ndan Zaytung'a, Erdil Yaşaroğlu'ndan Snoopy'ye kadar farklı popüler marka ve isimlerin lisanslı tasarım mağazalarıyla işe başlayan BuldumBuldum.com henüz keşfedilmemiş tasarımcılar, bloggerlar, fotoğrafçılar ya da çizerler için yeni bir kanal olabilir. Bu sayede marka algısının çok daha özgün ürünlerle eşleştirilmesi sağlanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.