Apple Music, Android için Google Play'de yerini aldı

Apple Music, Android için Google Play'de yerini aldı

Apple'ın uzunca süre beklenen müzik servisi Apple Music bildiğiniz üzere 30 Haziran tarihinde yayınlanmıştı. iOS versiyonuna çıkışından yaklaşık 4,5 ay sonra ise Apple Music'in Android sürümü beta versiyon olarak Çin dışında Apple Music'in aktif olduğı her ülkede resmi olarak yayınlandı.

iOS platformuna geldiği gün 3 aylık deneme süresine sahip olan Apple Music'in Androd için Google Play'de yer alan sürümünde de Android kullanıcıları ilk 3 ay ücretsiz kullanım yapılabilecek.

Apple Music, Android platformunda da iOS versiyonu ile tasarım olarak büyük benzerlikler taşıyor. Her iki platformda da aynı fiyat politikasına sahip olacak olan Apple Music, Android kullanan iTunes kullanıcılarının aldığı eski müzikleri de gösterecek. Kısacası sırf aldığı müzikler yüzünden Android'e geçemeyen iOS kullanıcıları artık Android'deki Apple Music uygulamasıyla iOS için satın aldıkları müziklere erişim sağlayabilecek. Yine hem iOS hem de Android cihazı olan kullanıcılar bulut sayesinde Apple Music'teki müziklerine hem Android hem de iOS cihazlarından erişebilecek.

Android 4.3 ve üzeri sürümlerde çalışacak olan Apple Music uygulaması, Apple'ın Move to iOS ve Beats Pill+'ın ardından Google Play'de yer alan üçüncü uygulaması oldu. Android'in pek çok ülkede pazar payı anlamında iOS'u geçtiği biliniyor. Apple bu tarafta kullanıcıları kendisine çekerek yeni bir kitleyi de ücretli olarak Apple Music'e abone yapmak istediği biliniyor.

Apple'ın patronu Tim Cook geçtiğimiz ayın sonlarında Apple Music verilerini açıklamış ve 3 aylık deneme süreci sonunda 6,5 milyon abonelerinin olduğunu belirtmişti. Deneme sürecinde Apple Music kullanıcı sayısı 11 milyon kişi olarak açıklandığından, pek çok iOS kullanıcısı bile Apple Music aboneliğini tercih etmemişti. Şimdi ise Apple,'ın Google Play'deki yerini alarak rakip platformu Android'in kullanıcılarını kazanabilecek mi onu hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.