Yirmi milyon dolar daha yatırım alan H2O.ai, yapay zekayı demokratikleştirmek istiyor

Yirmi milyon dolar daha yatırım alan H2O.ai, yapay zekayı demokratikleştirmek istiyor

Açık kaynak kodlu machine learning platformu H2O'nun geliştiricisi H2O.ai 20 milyon dolar tutarında ikinci tur yatırım aldığını duyurdu. Paxion Capital Partners liderliğindeki tura H2O.ai'nın halihazırda yatırımcısı olan Nexus Venture Partners ve Transamerica Corporation ile birlikte yeni yatırımcı olarak Capital One Growth Ventures katıldı. Son turla birlikte yapay zeka girişimin aldığı toplam yatırım miktarı 34 milyon dolara çıktı.

2011 yılında kurulan San Francisco merkezli H2O.ai'nin alanında bir numara olduğunu iddia ettiği machine learning platformu H2O, girişimin kendi verilerine göre bugün dünyadaki veri bilimcilerin yüzde 10'u tarafından öngörücü modeller oluşturmak ve çalıştırmak için kullanılıyor. Aktif indirilme bazıda yıllık yüzde 300 büyüme gösteren platformun 5 bin organizasyona ulaştığı da notlar arasında. Bu yıl 25 yeni müşteriyle anlaştığı belirtilen H2O'nun bu müşterileri arasında AT&T, Comcast, Walgreens, Capital One, Progressive, ve Zurich Insurance Group gibi isimler var. Cisco ve PayPal H2O'nun halihazırda müşterileri.

H2O'nun en önemli vaadi yapay zekayı tüm işletmeler için erişilebilir hale getirmek. Algoritmaların bütün endüstrileri dönüştürdüğü dönemde, H2O'nun kurucu oratğı ve CEO'su Sri Ambati yeni yatırımla açık kaynak kodlu platformun yeni dikeylerindeki uygulama geliştirici ekosisteminin büyümesinin destekleneceğini söylüyor. H2O platformu reklamdan güvenliğe, üretimden müşteri iç görülerine kadar farklı alanlarda veri ürünleri ve akıllı uygulamalar aracılığıyla veri biliminin faaliyete sokulmasını sağlıyor.

H2O'nun daha uzun soluklu hedefi ise machine learning kullanımını kural bazlı yazılımdan gerçek zamanlı öğrenme bazlı akıllı uygulamalara dönüştürülmesini sağlayarak, kolaylaştırmak. Ambati açıklamasında, ön görülerin kullanımını Excel ve API'lar aracılığıyla demokratikleştirmek ve ön görüyü arama kadar yaygın bir hale getirmek için heyecanlı olduklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.