Apple'ın ilk Android uygulaması 'Move to iOS' yayında

Apple'ın ilk Android uygulaması 'Move to iOS' yayında

Android akıllı telefonlar için, Apple tarafından geliştirilen ilk uygulama Google Play'deki yerini aldı.  Apple'ın Google Play için Apple Music uygulaması üstünde çalıştığını biliyorduk fakat "Move to iOS" uygulaması pek çok kullanıcı için sürpriz oldu.

"Move to iOS" uygulamasının amacı isminden de anlaşılabileceği gibi, Android akıllı telefonlardan iOS cihazlara geçecek kullanıcılara yardımcı olmak ve geçiş sürecini hızlandırmak.

Uygulamayla birlikte kullanıcılar Android cihazlarındaki kişi rehberini, mesajlarını, fotoğraf ve videolarını, tarayıcısındaki sık kullanılanları, e-posta hesaplarını ve takvimlerini tamamen iOS'a aktarmak üzere yedekleyebiliyor. Sonrasında Android kullanıcısı yeni bir iPhone ya da iPad'in kurulumunu yaparken, bu uygulama sayesinde Android'deki tüm verilerini yeni iOS cihazına aktarabiliyor.

Apple'ın ezeli rakibinin uygulama mağazası Google Play'e çıkardığı uygulamanın mağazada çok düşük notlar aldığını da belirtelim. Burada Android kullanıcıları uygulamaya 1 yıldız vererek, uygulamayı ve iOS'a geçenleri protesto etmesi söz konusu. Hatta uygulamanın Google Play mağazasında yeri olmadığı ve silinmesini gerektiğini iddia eden Android savunucuları da mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.