Mobil haber uygulaması Bundle, 200 bin kullanıcıya yaklaştı ve Apple Watch desteğine kavuştu

Mobil haber uygulaması Bundle, 200 bin kullanıcıya yaklaştı ve Apple Watch desteğine kavuştu

Bundle adlı yerli mobil haber uygulamasının Temmuz ayında 2 milyon haber okuttuğunu paylaşmıştık. Aldığımız yeni bilgiler Bundle'ın kendi kategorisindeki kararlı büyümesini sürdürdüğünü gösteriyor.

Bilmeyenler için kısaca tanıtacak olursak Bundle, Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda haber sitesi, blog ve dergiyi okuyucularıyla buluşturan bir mobil haber uygulaması. Yayıncıların izin verdiği ölçüde haber paylaşımı yapan uygulama gündemin sıcak gelişmelerini de anlık bildirimlerle kullanıcılarına iletiyor.

Kullanıcı sayısı 200 bine yaklaştı

Dwarf Planet'in kurucusu ve CEO'su Ercan Varol'un paylaştığı bilgilere göre Bundle'ın aylık sayfa görüntülenme sayısı Ekim itibarıyla 7 milyonu aşmış. Kullanıcı sayısı ise 200 bine dayanmış. Uygulamada geçirilen kullanıcı başına süre de 20 dk/gün olmuş.

Yayıncılara mobil trafik yönlendiren Bundle, sadece Eylül ayında en çok okunan 20 yayıncıya 500 binden fazla ziyaret göndermiş. Okunan aylık haber sayısı ise elbette bu rakamın üzerinde. Aldığımız bilgiye göre Bundle üzerinde okunan haber sayısı 3 milyonu aşmış durumda.

Apple Watch uyumlu hale geldi

Muhtemelen aldığı olumlu yorumların da etkisiyle (%98 olumlu) App Store'da en beğenilen uygulamalar arasına da seçilen Bundle'ın son sürümüyle Apple Watch’u da desteklemeye başladığını paylaşmadan geçmeyelim. Trende ayak uyduran Bundle artık Apple Watch kullanıcılarının favori haber uygulaması olmak istiyor. Tabi Apple Watch uygulamasının popülerleşmesinin uygulamada geçirilen süreyi azaltıp azaltmayacağını da bekleyip görmek gerekiyor.

Bundle-haber-uygulamasi

Bundle'ın yabancı mobil haber uygulamalarına rakip olabileceğini daha önce söylemiştim ve yurtdışı açılımıyla ilgili soruma Ercan Varol'dan şu yanıtı aldım;

Şu an Türkiye dışından en çok kullanıcı aldığımız ülkeler Sırasıyla ABD, Almanya ve İngiltere olarak gidiyor. Hedefimiz öncelikle Türkiye pazarında büyüyüp, 1 yıl sonra yurtdışı pazarlarına açılmak. Çünkü gündem takibi anlamında bizim tarzımız bir uygulamanın yerel gücü olmadan yurtdışı pazarına açılmasının pek bir faydası olmuyor.

Mobil haber uygulamalarının geleceği

Son dönemde  mobil haber uygulamaları pazarının öncülerinden Flipboard hakkında bazı olumsuz haberler paylaşıldı ama Flipboard CEO'su Mike McCue  iddiaların doğru olmadığını ve hızlı bir büyümeyle yollarına devam ettiklerini söylüyor. Daha önce Twitter, Google ve Yahoo tarafından satın almak istendiği söylenen Flipboard'un CEO'su, satılık olmadıklarını da eklemeden geçmiyor.

İlk olarak Mart ayında tanıttığımız Bundle'ın geleceği için de olumlu öngörülerde bulunmak mümkün. Ancak yeni nesil kullanıcı sadakatinin çok güçlü olmadığı da malum ve Flipboard'un bile diken üstünde diyebiliriz. Özellikle Apple, Twitter ve Facebook'un mobil haber alanındaki adımları bu kategoride gayri resmi bir savaş olduğunu gösteriyor.

Bundle uygulamasını App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilir ve bundlenews.co'yu ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.