Snapchat'in günlük video izlenme sayısı 6 milyara ulaştı

Snapchat'in günlük video izlenme sayısı 6 milyara ulaştı

Snapchat, mobil video tüketiminin ana kanallarından biri olmaya devam ediyor. Financial Times tarafından dün yani 8 Kasım'da açıklanan ve Snapchat tarafından doğrulanan verilere göre Snapchat'in videoları günde 6 milyar kez izleniyor. Facebook, geçtiğimiz hafta mali üçüncü çeyrek sonuçlarıyla birlikte günlük video izlenme sayısının 8 milyara ulaştığını duyurmuştu.

Kıyaslama açısından, Snapchat için geçtiğimiz Eylül ayında bu sayı 4 milyar; Mayıs ayında ise 2 milyar olarak açıklanmıştı. Yani snapchatSnapchat günlük video izlenme sayısını hızlanarak arttırmaya devam ediyor. Snapchat'in ortalama günlük aktif kullanıcısı sayısının 100 milyon civarında, Facebook için aynı sayının ise 1 milyardan fazla olduğu düşünüldüğünde Snapchat'in video izletme ve bundan gelir yaratma konusunda Facebook'tan daha iyi iş çıkardığı ön görüsü bir kez daha doğrulanmış oluyor.

Ancak iki platformun video görüntülenme tanımı birbirinden farklı. Facebook bir videosu en az üç saniye boyunca görüntülendiğinde izlendi sayarken, Snapchat'in ölçüsü bir saniyenin altında.

Online video, küresel çapta internet reklamlarında en hızlı büyüyen kategori ve bu, Türkiye için de doğru bir önerme. Facebook, ve YouTube ile birlikte online video tüketiminin ana kanallarından biri olan Snapchat, bundan gelir sağlayacak tekliflerini çeşitlendirmeye devam ediyor.

Snapchat, yakın zamanda kullanıcıların selfie videolarına sponsorlu filtreler eklemelerini sağlayan Sponsored Lenses özelliğini duyurmuş ve snap'leri başa alma ve yeniden oynatma özelliklerini uygulama içinde satmaya başlamıştı.

Snapchat'in Türkiye'de ne kadar popüler olduğunu merak edenler için Statsita'nın aşağıdaki grafiği, sosyal ağın mobildeki penetrasyonunu ülkelere göre sıralıyor. Snapchat'in en popüler olduğu Birleşik Krallık ve ABD'de, 2014 yıl sonu itibariyle mobil penetrasyon oranı yüzde 14; Türkiye için bu oran yüzde 4.

Snapchat

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.