Twitter'dan sonra Google ve Yahoo da Flipboard'u satın almak istiyor

Twitter'dan sonra Google ve Yahoo da Flipboard'u satın almak istiyor

Piyasaya çıktığı günden bu yana hızlı bir şekilde büyüyen ve oldukça sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan Flipboard, söylentilere göre üç internet devini peşinden koşturuyorTwitter'ın ardından Google ve Yahoo'da Flipboard'un da satın alma niyetini ilettiği belirtiliyor. Hatta Yahoo temsilcileri Flipboard'un bazı danışmanlarıyla bu konuyu görüşmeye başlamış, ancak henüz bir ilerleme sağlanamamış.

Twitter ise Nisan ayında Flipboard yönetimiyle bir görüşme gerçekleştirmiş ve görüşmeler şirketin değerleme aşamasına gelmesine rağmen durmuş. Twitter'ın Flipboard'la yaptığı görüşmelerde şirketin değerinin 1 milyar dolar olarak belirlendiği ve satın alınırsa bu bedelle satın alanacağı yine aktarılan söylentiler arasında.

Flipboard'la yakından ilgilenen bir diğer şirket olan Google'ın nasıl bir hamle yaptığı ise henüz bilinmiyor. 2010 yılında kurulan Flipboard son olarak üçüncü nesil versiyonuyla masaüstü kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştı. Şubat 2015'te 50 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olan şirket bu sayısı Nisan 2015'te 65 milyon kullanıcıya çıkarmıştı.

Bugüne kadar 4 farklı yatırım turu sonunda 160,5 milyon dolar yatırım alan Flipboard aynı zamanda üç şirket satın almıştı. Şirketin yoluna Snapchat gibi, bir devi arkasına almadan mı devam edeceği yoksa tersi bir strateji mi izleyeceği fazla uzun olmayan bir sürede belli olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.