ReklamStore, doğal reklam ürünü ReklamNative'i tanıttı

ReklamStore, doğal reklam ürünü ReklamNative'i tanıttı

Yerli dijital reklam ağlarından biri olan ReklamStore, son yıllarda önemi giderek artan doğal reklam (native ads) trendine ReklamNative.com ile dahil oluyor.

ReklamNative, adından da anlaşılacağı gibi içeriklere yakınsayan doğal reklamlara odaklanıyor ve bunu içerik öneri sistemiyle destekliyor. Reklam alanının bulunduğu sayfanın içeriğine göre akıllı önermeler yapıyor.

Bu yönüyle yayıncılara reklam geliri sağlamanın yanında kullanıcı başına sayfa gezme sayılarının da yükseldiğini paylaşan ReklamStore, yayıncılara inisiyatif vermeyi de ihmal etmemiş. Yani yayıncılar reklam alanlarının içerisindeki reklam ve kendi içeriklerinin ağırlığını kendileri belirleyebiliyor.

reklamnative dogal reklam

Bu işin bir gereği olarak reklam alanlarının tasarımı özelleştirilebiliyor. Reklamverenler 'self servis' reklam yönetim arayüzünü kullanabiliyor ve bu platform üzerinden içeriklerini dağıtabiliyor. Reklamverenler xml/rss üzerinden otomatik reklam girişi de yapabiliyor.

Aralık 2013'te mobil reklam ağı ReklamMobi'yi açan ReklamStore'un kurucularından Şencan Özen, ReklamNative'in mobil uyumlu ve mobile özel bir kaç reklam modeliyle çalıştığını da paylaştı. Bu noktada ReklamNative içindeki mobil yerleşimlerin web yerleşimlerinden çok daha yüksek tıklanma oranına sahip olduğunu öğreniyoruz. Yani mobilitenin yükselişi burada da karşımıza çıkıyor.

reklamnative reklamstore

Henüz 'real time bidding (gerçek zamanlı açık arttırma)' ile dışarıdan herhangi bir platforma bağlı olmayan ReklamNative, site bazında özelleştirme gerektirdiğinden ReklamStore platformundan bağımsız bir altyapı üzerine kurulmuş.

Eylül 2014'te tanıtılann video reklam ağı ReklamVidi'yi ve gelir ortaklığına odaklanan ReklamAction'ı da düşünecek olursak ReklamStore'un dijital reklamcılık alanındaki tek eksik ürününü de tamamladığını söyleyebiliriz. Bu ürünlerin ayrı ayrı ne kadar verimli olduğunu ise elbette en iyi reklam verenler ve reklam yayıncıları bilecektir.

*ReklamStore ofisini tanımak isterseniz  Girişim Ofisleri'nin Reklamstore bölümüne göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.