Facebook'un haber sitelerine yönlendirdiği trafik Google'ı geride bıraktı

Facebook'un haber sitelerine yönlendirdiği trafik Google'ı geride bıraktı

Facebook'un haber siteleri için bir numaralı trafik kaynağı olduğu artık resmileşti denilebilir. Parse.ly'nin dünyanın en büyük yüz haber sitesini kapsayan Authority Report'una göre bir süredir Google'ı yakından takip eden Facebook, bu alanda büyümesini devam ettirerek ilk sıraya yükseldi.

facebook haber google parsely

Yukarıdaki grafikte gördüğünüz gibi Parse.ly ağındaki haber sitelerinin yaklaşık yüzde 40'ının trafik kaynağı Facebook. Buna karşın Google'ın payı ise yaklaşık yüzde 38. Arada henüz ciddi bir fark olmasa da Facebook'un haber sitelerine yönlenen trafikte daha etkili hale gelmesi bekleniyor. Zira son dönemde Google'ın aldığı payda ciddi bir değişiklik yokken, Facebook istikrarlı bir şekilde payını arttırıyor. Geçtiğimiz Ocak ayında haber sitelerine giden toplam trafiğin ancak yüzde 20'sinin Facebook üzerinden gittiğini söylüyor Parse.ly. İçerik tüketme alışkanlığımızın artık mobil etrafında şekilleniyor olması bunda en önemli etken.

parsely facebook goog

Dijital yayıncılar açısından değişimin avantajlı bir durum yarattığını söylemekse zor. Zira Facebook'un tutumunun yayınlanan içeriklerle ilgili haber sitelerine tatmin edici geri dönüşler vermekten kaçınan Google'dan çok daha farklı olmasını beklemiyoruz. Ancak Facebook'un Instant Articles ile başlayan yayıncılara yönelik tekliflerinin zaman içinde çeşitlenmesi ve kapsamının genişlemesi olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.