Connected2.me, Twitter için anonim canlı oturum uygulaması Wondr'ı yayınladı

Connected2.me, Twitter için anonim canlı oturum uygulaması Wondr'ı yayınladı

Mobilde canlı yayına en elverişli platformlardan biri olan Twitter, canlı soru-cevap oturumları için de doğru adres olabilir mi? Anonim sohbet uygulamasıyla 4 milyon üyeyi geride bıraktığını duyuran Connected2.me için bu sorunun cevabı "Evet". Girişimin yeni yayınlanan mobil uygulaması Wondr, Twitter'da takipçilerinizle canlı soru-cevap oturumları düzenlemenizi sağlıyor.

Bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 2 milyon TL'ye ulaşan Connected2.me, Temmuz ayında bize ABD hedefli bir yeni bir sosyal medya uygulaması üzerinde çalıştığını söylemişti. Bunun üzerinden çok geçmeden Wondr'ı yayınlayan ekip, Twitter'da bir süredir devam eden canlı yayın rüzgarından faydalanmak istiyor gibi görünüyor. Zira Wondr, Connected2.me'nin anonim sohbet özelliğiyle Twitter'dan canlı yayın trendinin başarılı bir sentezini sunuyor.

iOS ve Android uygulama mağazalarından indirilebilen Wondr'ın kullanımı oldukça basit. Uygulamaya, bir zamanlar canlı yayın uygulamasıyla Twitter'ı kalbinden vuran Meerkat gibi, yalnızca Twitter hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz. Ana ekranda gördüğünüz rakun şeklindeki Wondr ikonuna dokunarak, oturumunuz için bir başlık belirleyebiliyor ve ardından canlı oturumunuzu başlatabiliyorsunuz. Oturum başladığında takipçilerinize otomatik bildirim gidiyor ve dileyen kişiler anonim olarak size sorularını yöneltebiliyor. Wondr ile açtığınız oturumlarda birden fazla aktif sohbeti birlikte yönetebiliyorsunuz. Aynı anda en fazla on takipçinizle birden konuşmanıza izin veren uygulama, bundan fazlasını otomatikman sıralıyor ve konuşmalar bittikçe öne alıyor.

wondr ekran

Wondr yalnızca Twitter odaklı büyümeyi planlayan bir uygulama ve Twitter'da yüksek takipçi sayısına sahip etkili isimlerin/markaların takipçileriyle buluşmasını sağlayarak geniş kitlelere ulaşabilir. Halihazırda Connected2.me'nin bugüne kadarki kullanım durumu düşünüldüğünde Wondr'ın bu açıdan Twitter ile doğal bir uyum içinde olduğu söylenebilir.

Buna karşın uygulamanın Twitter'ın social graph'ine erişimi kesilen Meerkat ile aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağı akla gelen ilk soru. Connected2.me kurucu ortağı Ozan Yerli, bu konuda Wondr'ın soru-cevap oturumlarının canlı videolara göre daha uzun soluklu olduğunu ve bu nedenle social graph erişiminin Meerkat kadar hayati öneme sahip olmadığını söylüyor. Ozan, ileride social graph erişiminin kesilmesi gibi bir durum olsa bile, kullanıcıların aradıkları oturumu düzenleyen kişiyi uygulama içinde aratıp bulabileceklerini söylüyor.

Bugün anonim uygulamaların en önemli sorunları arasında yer alan siber zorbalık ve taciz, anonim olmayan Twitter'ın bile başını sık sık ağrıtan konular. Wondr'ın en hassas olması gereken noktaların başında da bu geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.