Yatırım miktarını 2 milyon TL'ye çıkaran Connected2.me 4 milyon üyeye ulaştı

Yatırım miktarını 2 milyon TL'ye çıkaran Connected2.me 4 milyon üyeye ulaştı

Anonim sohbet uygulamasıyla geçtiğimiz yıl, başta 500 Startups'tan olmak üzere aldığı yatırımlarla gündeme gelen Connected2.me, Türkiye'den çıkan en popüler sosyal ağlardan biri haline geliyor. Hızlı büyümesiyle yatırımcıların da ilgisini çekmeye devam eden Connected2.me'nin bize aktardıklarına göre, girişimin bugüne kadar aldığı yatırım miktarı yaklaşık 2 milyon TL'ye ulaştı.

2014 Aralık'ta Türkiye'nin önde gelen yatırımcılarından 515 bin dolar yatırım alan girişim, son olarak geçtiğimiz Mart ayında 500 Startups ve Aslanoba Capital'ın katılımıyla 260 bin dolar (yaklaşık 800 bin TL) tutarında yatırım aldı. 500 Startups'ın 100 bin, Aslanoba'nın 160 bin dolar tutarında katılımla yaptığı yatırım, Connected2.Me ekibinin büyütülmesi ve küresel reklam kampanyaları için kullanıldı. Zira girişimin önceliği hızlı büyümesini sürdürmek.

connected2me2

Web'den ve iOS ve Android tabanlı mobil cihazlardan kullanılabilen Connected2.Me, özellikle gençler arasında popüler ve büyümesini ağırlıkla mobilden sürdürüyor. Bugün toplam 4 milyon üyeye ulaştıklarını söyleyen kurucusu ve CEO'su Ozan Yerli, aylık aktif mobil kullanıcı sayılarının 515 bin olduğunu da belirtiyor. Kıyas için; girişimin geçtiğimiz Ocak ayında üye sayısının 2.8 milyon olduğu belirtiliyordu.

Aşina olmayanlar için Connected2.me ziyaretçilerinin (kayıtlı olsun ya da olmasın), kayıtlı kullanıcılarıyla anonim bir şekilde sohbet etmesini sağlayan nostaljik bir uygulama. Kayıtlı bir kullanıcı olarak Connected2.me'ye bağlandığınızda size connected2.me/kullanici_adı şeklinde bir adres veriliyor. (Benim adresim için bağlantıyı takip edebilirsiniz.) Bu adresi mesajlaşmak istediğiniz insanlarla paylaştığınızda, bu bağlantıyı açan herkes size, cihaz ya da platform bağımsız olarak mesaj gönderebiliyor. Siz bu kişilerin kimliklerini görmüyorsunuz.

Tamamen ücretsiz sunulan sohbet uygulaması, kredi satarak gelir sağlıyor. Sohbet etmek istediğiniz kişiye ulaşmanızı kolaylaştırmayı amaçlayan krediler, profilinizin daha fazla ön plana çıkmasını sağlıyor. 10,49 liradan satın alabileceğiniz bir kredi profilinizin 30 dakika boyunca daha görünür olmasını sağlıyor. Ozan Yerli, 2015 yılında 1 milyon TL ciro hedeflerini söylüyor bize.

Türkiye'deki başarısını dünya çapına ve özellikle ABD pazarına taşımak istediklerini söyleyen Ozan, daha geniş kitlelere hitap eden farklı sosyal medya uygulamaları üzerinde çalıştıklarını da ekliyor. Bu konuyla ilgili daha fazla detayı yakın zamanda paylaşıyor olacağız.

connected2me ekip

2011 yılında açılan Connected2.me, yakın zamanda ekibine CTO olarak Yurdakul Göksu Orhun'u dahil etmişti. San Francisco'daki ofisinden çalışmalara devam eden Connected2.me ekibi bugün beş kişiden oluşuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.