Twitter arşivindeki tüm tweet'leri şirketlere açtı

Twitter arşivindeki tüm tweet'leri şirketlere açtı

Twitter yayına başladığı günden bugüne kadar geçen dokuz yıllık sürede atılan tüm kamuya açık tweet'leri şirketlerin erişimine açtığını duyurdu. Geçtiğimiz yıl satın aldığı Gnip'in benzer ancak sınırlı işlev gören Historical PowerTrack ve 30-Day Search API tekliflerini bir adım ileri götüren Twitter, Full-Archive Search API adlı yeni ürünüyle Gnip müşterilerinin Twitter arşivine erişmesini sağlıyor.

Full-Archive Search API, Twitter ekosistemindeki iş ortaklarının Twitter arşivindeki tüm tweet'lere istedikleri an ulaşmasını sağlıyor. Bugüne kadar Brandwatch, Sprout Social , SocialBro, Pulsar, NetBase, Livefyre ve NUVI gibi şirketlerle birlikte private beta'da test edilen ürünle ilgili geri dönüşler, arşiv erişiminin şirketler tarafından Twitter'da müşterileri iletişim geçmişlerini analiz etme ve bundan anlık sonuçlar çıkarma gibi amaçlarla kullanıldığını gösteriyor. Bunun dışındaki örnekler arasında yeni bir ürün lansmanından önce geçmişteki lansman örneklerini inceleme, yeni bir reklam kampanyası için en etkili yöntemleri araştırma gibi uygulamalar da var.

Geçtiğimiz yıl sonundan itibaren Twitter verisi odaklı tekliflerini zenginleştireceğini açıklayan şirket, Full-Archive Search API gibi müşteri odaklı yeni çözümlerini önümüzdeki aylarda tanıtmaya devam edeceğini söylüyor.

Twitter geçtiğimiz yıl tweet arşivini araştırmacılara açmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.