İki günde bir milyar tweet'in atıldığı Twitter'ın geleceği

İki günde bir milyar tweet'in atıldığı Twitter'ın geleceği

Dört yıl öncesine kadar yalnızca bir ürünü, tweet'i, olan Twitter bugün bir mobil uygulama şirketi haline gelmenin eşiğinde. Özellikle son bir yılda eklediği özellikler geliştirdiği farklı ürünlerle bir tweet'ten çok daha fazlası olduğunu gösteren Twitter, Web Summit 2014'ün de gündemindeydi. Twitter'ın Küresel Gelir ve Ortaklıklardan Sorumlu Başkanı Adam Bain'ın katıldığı panelde aktardıklarından çıkan sonuç, Twitter'ın tekliflerini ve böylelike gelirlerini çeşitlendirmesini sağlayan sürecin önümüzdeki dönemde de hızla devam edeceğiydi.

Twitter Verilerine Odaklı Daha Fazla Ürün Bekleyin

Günde 500 milyon, yani iki günde bir milyar tweet'in atıldığı Twitter'ın elinde bugün sayıları 280 milyona ulaşan kullanıcılarıyla ilgili önemli bir veri birikiyor. Bu verinin işletmeler için çok önemli iç görüler sağladığını söyleyen Bain, Twitter verisine göre yatırımlarını yöneten hedge fonları, bulaşıcı hastalıkların yayılımını takip eden sağlık şirketlerini ve yakın zamanda IBM'in 10 bin danışmanını Twitter verisi kullanmak üzere eğitmesini ön gören işbirliğini örnek verdi. Ürün veya marka özelinde olduğu kadar, belirli bir endüstri hakkında iç görüler de sağlayan Twitter bu verilerle birçok farklı kuruma destek olabiliyor. Twitter'ın reklamdan sonra en önemli gelir kanallarından biri olan veriden sağlanan gelirler geçtiğimiz yıla göre yüzde 171 oranında artış gösterdi 2014'te. Adam Bain, bu alana odaklı daha fazla ürün göreceğimizi belirtti. Twitter geçtiğimiz Nisan ayında içerik analizi için Gnip'i satın almıştı.

IMG_1803

Reklamlar 

Twitter, kullanıcı deneyimi ve ürünleri herşeyin üzerinde tuttuğunu söylüyor. Bu prensiplere bağlı olarak sunulan reklamlar, Twitter'ın büyümesiyle olduğu kadar Twitter içeriğinde "doğal ve organik" görünmesiyle övündüğü bir teklif. Twitter kullanıcıları reklamları orijinal içerik gibi paylaşıyor ve viral hale getirebiliyor. Etki ölçümlerinde sadece görüntülenme değil, etkileşimi baz alarak reklam verenleri iyi içerik üretmeye teşvik ediyor Twitter.

Her 30 günde 1 milyar Android ve iOS kullanıcısı gören MoPub ile birlikte şirketin reklam tekliflerinde yönü uygulama ekosistemi. Bununla birlikte Twitter'a gelen ancak giriş yapmayan 300 milyonun üzerindeki kullanıcıdan para kazanmak  Twitter'ın öncelikli hedefleri arasında. Twitter'ın dış kapı ziyaretçileriyle birlikte aylık kullanıcı sayısı 600 milyonu buluyor.

Satın al düğmesi ve m-ticaret

Twitter'ın yakın zamanda resmen duyurduğu satın al düğmesi ise henüz test aşamasında. Bain'in anlattıklarından Twitter'ın hemen bir mobil ticaret platformu haline gelmeyeceği sonucu çıkarılabilir. Ürünün kuluçka aşamasında olduğu ve test edildiğini söylenen Bain, ürünü markalara anlattıktan sonra yeni geliştirmeler yapacaklarını söylüyordu.

Twitter, bugün neyle ilgili? 

Twitter, bugün en çok anlarla ilgili. Yeni başlayanlar için hala karmaşık olsa da, kullanıcılarının farklı bir düşünce biçimi edinmesin sağlıyor. Twitter'da herkes kendi muhabirliğini yapıyor, bunu biliyoruz. Twitter'ı kullanan Hemen herkesin aklında, "yeni olan ne?, en sıcak gelişme ne?, dünyada neler oluyor?, dünyamda neler oluyor?" soruları var. Bunu temel alarak duyguları paraya çevirdiklerini söyleyen Bain, bu soruların markalar tarafından çok iyi kullanılabileceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.