Koding'e Khosla Ventures öncülüğünde 10 milyon dolar yatırım

Koding'e Khosla Ventures öncülüğünde 10 milyon dolar yatırım

Koding development platformSinan ve Devrim Yaşar kardeşler tarafından kurulan bulut tabanlı yazılım geliştirme platformu Koding.com, önemli yatırımcılardan 10 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.

2012 yılında kurulan Koding, ilk adımlarını New York'ta atmış ve dünya çapında büyümeye başlamıştı. Geliştiricilerin programlama yeteneklerine odaklanmasını sağlayan bulut tabanlı platform kurulduğu yıl aldığı 7 milyon dolarlık yatırımla da dikkat çekmişti.

Devrim Yaşar (solda) - Vinod Khosla Devrim Yaşar (solda) & Vinod Khosla

Koding'in blogunda açıklanan yatırım haberine göre San Francisco'ya taşınan Koding'in yeni yatırımına Silikon Vadisi'nin köklü yatırım şirketlerinden Khosla Ventures öncülük etmiş. 500 Startups, Matrix Partners ve RTP Ventures da yatırıma katılan diğer yatırımcılar olmuş.

Koding'in ilk yatırımcılarından Ari Zilka'nın Nisan ayında Khosla Ventures'a katılması yeni yatırımın gelmesinde etkili olurken,  Zilka bu yatırımla beraber Koding'in yönetim kuruluna katılmış. Koding'in aldığı toplam yatırım tutarı da 20 milyon dolara yükselmiş.

Koding for Teams

Geçtiğimiz ay Koding'in 1 milyon kullanıcı sınırını aştığını ve 'Koding for Teams' yeniliğini duyuracağını paylaşmıştık ve Koding, yatırım haberiyle beraber bu yeniliğin genel bir duyurusunu da yapmış. Ancak halen ön başvuruların alındığını paylaşalım.

Koding development for teams

Daha önce paylaştığımız gibi Koding, bu yenilikle PaaS (Platform as a Service) kategorisinden ‘Development Environment as a Service’ boyutuna geçiyor. Yani ‘online IDE’ olmanın ötesinde, yazılım geliştiricilerin kullandığı IDE ve sunucularla entegre çalışmaya başlayacak. DigitalOcean ve Amazon Web Services (AWS) ile kurulan işbirlikleri de bu kaynakları kullanan geliştirici ekiplerinin işlerini daha da kolaylaştıracak.

Şu anda 26 kişilik bir ekibe ulaşan Koding'in bir yıl içinde bu sayıyı 2 katına çıkarmak gibi genişleme hedefleri var. Ürün geliştirmenin yanında pazarlama ve satış ekiplerinin büyütülmesi de planlanıyor.

Koding, hiç şüphesiz yerli girişimcilerin hayata geçirdiği en iyi girişimlerden biri olarak şimdiden hafızalarda yerini aldı ve daha ileriye gidebilmesi için de önünde bir engel görünmüyor.

Kaçıranlar için Koding kurucu ortağı ve CEO'su Devrim Yaşar ile Webrazzi ofisinde yaptığımız röportajı da hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.