Yemek siparişinde Postmates modelini uygulayan Deliveroo'ya 70 milyon dolar yatırım

Yemek siparişinde Postmates modelini uygulayan Deliveroo'ya 70 milyon dolar yatırım

Servis elemanı olmayan restoranlardan sipariş getiren Deliveroo, 70 milyon dolarlık yatırımla doğru yolda olduğunu kanıtladı ve yeni bölgelere doğru genişleyeceğini açıkladı.

Yemek siparişi gibi sıcak bir iş modeline Postmates tarzını uygulayan Deliverro, daha önce 25 milyon dolar yatırım almıştı. C serisi yeni yatırım turuna Amerikalı Greenoaks Capital ile Londra merkezli Index Ventures öncülük ederken mevcut yatırımcılar Accel Partners ile Hoxton Ventures bu yatırım turuna da katılmış.

2013 yılında kurulan Londra merkezli Deliveroo, şu anda Birleşik Krallık dışında İrlanda, Fransa ve Almanya'ya da giriş yapmış durumda. Ancak yeni yatırım sonrasında Avrupa dışına, Ortadoğu ve Asya'ya da açılması planlıyor.

Seçkin restoranlardan yemek siparişlerini teslim eden Deliveroo'nun kurucu ortaklarından CEO William Shu, bu modelin ilgi gördüğünü ve özellikle lojistik tarafında ilerleme kaydetmek istediklerini söylüyor. Kendi lojistik ağını kullanan Deliveroo gibi girişimlerde iki nokta arasındaki en verimli yolu bulmanın önem taşıdığı dolayısıyla lojistik işine yatırım yapmanın önemli olduğunun altı çiziliyor.

Yeni yatırımla birlikte televizyon reklamlarına kadar uzanan bir pazarlama kampanyası hedefleyen girişim özellikle yazılım tarafında mevcut çalışan sayısını genişletmeyi düşünüyor. Yeni ülkelere açılırken de elbette ülke yöneticileri bulmayı hedefliyor.

William Shu, yemek siparişi kategorisinde Rocket Internet'in adımlarını Deliveroo için direkt bir tehdit olarak görmüyor ama ilerleyen zamanda yollların kesişeceğini düşünmemek bence fazla iyimserlik olur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.