Stripe, Visa'nın katılımıyla 5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Stripe, Visa'nın katılımıyla 5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Online ödeme sistemleri için yazılım altyapısı sağlayan Stripe'ın geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren duyurması beklenen yatırım turu sonunda netleşti. Beklediğimiz gibi 5 milyar doların üzerinde değerlemeye ulaşan Stripe, yeni turunda Visa'yı da yatırımcıları arasına ekledi. Tura girişimin halihazırda yatırımcısı olan Sequoia Capital, AmEx, General Catalyst ile birlikte Kleiner Perkins de ilk kez katıldı. Yatırım miktarıyla ilgili, 100 milyon doların altında olması dışında, henüz net bir açıklama yok.

Yatırım haberini duyuran Fortune haberinde Visa'nın turu yarın resmen açıklayacağı bilgisi yer alıyor. Bununla birlikte haberde Stripe CEO'su Patrick Collison da turu birinci ağızdan doğruluyor. Collison, Stripe'ın bundan yedi ay önce 3,5 milyar dolar olan değerlemesindeki sıçrayışı kazandıkları sürpriz momentuma bağlıyor; gelir ve işlem hacmi açısından şu anda 2015 tahminlerinin üzerinde olduklarını da belirtiyor.

Yeni yatırımın girişimin uluslararası yayılımında kullanılması planlanıyor  ve Visa'nın bu bağlamda Stripe'a destek olacağı belirtiliyor. İki şirketin online işlemlerde kredi kartı kullanımı ve güvenliğinin geliştirilmesi üzerinde çalışacağı da notlar arasında. Bugün 20 ülkede kullanılan Stripe'ın önümüzdeki aylarda başta Asya'da olmak üzere yeni pazarlara açılması planlanıyor.

Visa benzer bir iş birliğini 2011 yılında yatırım yaptığı Square ile de yapmıştı. Geçtiğimiz Ekim ayında aldığı 150 milyon dolarlık yatırımla 6 milyar dolar değerlemeye ulaşan Square'in bugünlerde halka arzı konuşuluyor. Farklı kaynaklar tarafından Square'in halka arz başvurusunu gizli bir şekilde gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.