Square halka arz dosyalarını hazırlamaya başladı

Square halka arz dosyalarını hazırlamaya başladı

Mobil ödeme girişimi Square, sızan bilgilere göre halka arz etmeye hazırlanıyor. Aldığı yatırımlar ve son zamanlarda Apple ile ödeme konusunda yaptığı işbirliği sayesinde oldukça güçlenen şirket, 2014 yılında toplamda 30 milyar dolarlık işleme aracılık etti. Duyumlara göre Square, halk arz başvurusunu sessiz sedasız gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bloomberg'de yayınlanan habere göre Square daha şimdiden halka arz için aralarında Goldman Sachs, Morgan Stanley ve JPMorgan Chase & Co. gibi finans kuruluşlarıyla çalışmalarına başladı.

San Francisco merkezli Square'in basın sözcüsü Aaron Zamost'a ulaşanlar ise, Square'in konuyla ilgili yorumda bulunamayacağını öğrendi. Kısacası şirketten resmi bir açıklama gelmezken, şirket içinden konuya yakın kaynaklar halka arz hazırlığı içinde oldukları bilgisini sızdırdığı tahmin ediliyorx

Forbes da kaynak göstermeden Square'in halka arz hazırlığı içinde olduğunu belirtmişti. Kısacası ekonomi konusundaki çok değerli iki büyük mecra, Square'in halka arz hazırlığı içinde olduğu iddiasında bulundu. Konuyla ilgili hiçbir rakam be tarih verilmezken, Square'in IPO'su merakla beklenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.