Stripe, 5 milyar dolar değerlemeyle 500 milyon dolar yatırım alıyor

Stripe, 5 milyar dolar değerlemeyle 500 milyon dolar yatırım alıyor

Online ödeme sistemleri için yazılım altyapısı sağlayan Stripe, değerlemesini 5 milyar dolara çıkaran bir yatırım alıyor. Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre DST Global liderliğinde 500 milyon dolarlık yeni yatırım turuyla Stripe'ın küresel açılımına hız vermesi bekleniyor. Stripe, son iki hafta içinde önce Meksika ve ardından 19 Mayıs'ta Japonya'ya açıldığını duyurmuştu.

Bugün yaklaşık 20 ülkede servis veren Stripe -Türkiye bunlardan biri değil-  geliştiriciler için API'yla ödeme sistemi entegrasyonunu epey bir kolaylaştırıyor. Girişim, hızlı adaptasyonuyla, Apple Pay ilk tanıtıldığında Apple Store'da öne çıkan uygulamaların neredeyse yarısının Stripe altyapısı kullanılarak geliştirilmesini sağlamıştı. Stripe kullanıcılarının aralarında TL'nin olduğu yüzün üzerinde para birimini kabul etmesini de sağlıyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında 3.5 milyar dolarlık değerlemeyle yatırım alan Stripe'ın kısa sürede büyük bir turla yeniden gündeme gelmesi dönemin koşulları düşünüldüğünde sürpriz değil. Ancak ödeme sistemleri tarafında rekabetin gittikçe ısınması ve Stripe'ın Braintree gibi küresel rakiplerine karşı hızlı hareket etmek zorunda olması da bunda etkili olmuş olabilir.

Stripe tarafından gelen bir açıklama henüz yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.