MIT Tech Review'e göre 2015 yılının en akıllı 50 şirketi

MIT Tech Review'e göre 2015 yılının en akıllı 50 şirketi

MIT Technology Review, her yıl düzenli olarak yayınladığı The 50 Smartest Companies listesiyle, faaliyet gösterdikleri iş alanında gelecek 12 yıla damgasını vurabilecek teknolojiler geliştiren, inovatif şirketleri sıralıyor. Şirketleri fikirler kadar iş pratikleriyle değerlendiren MIT Tech Review'e göre bu yılın en akıllı şirketi, Tesla.

Mayıs ayında solar panellerden üretilen elektrik enerjisini depolayan bataryası Powerwall'u tanıtan Tesla, elektrikli araçlardan daha geniş bir endüstriye açılmasını sağlayan yenilikle, listenin zirvesinde. Tesla'yı ise halka açılmamış en değerli girişimlerden biri olan Xiaomi izliyor.

Bu sonbaharda Türkiye'ye açılması beklenen Çinli akıllı telefon üreticisi, fiyat rekabetinden mobil mesajlaşma platformunda flash satışlar yapmak gibi yenilikçi stratejilere yönelmesiyle ikinci sırada.

Üçüncü sıradaki Illumina ise çoğunlukla araştırma amaçlı kullanılan DNA okuyucuların hastaneler ve kanser kliniklerinde kullanılmaya başlanmasını sağlamasıyla MIT Tech Review listesinin en akıllı şirketlerinden biri.

ABD merkezli teknoloji devlerinin ilk 10'da yer almadığı listede, Google, dünyanın geri kalanına balonlarla internet erişimini sağlayacak Project Loon sayesinde 12'inci sırada; onu 13'üncü sırada, lojistik tarafında insanlarla robotları entegre eden Amazon izliyor. Listenin ancak 16'ıncı sırasında kendisine yer bulan Apple ise bunu akıllı saati Apple Watch ve Apple Pay ile giriş yaptığı endüstrilerin önünü açma potansiyeline borçlu. 29'uncu sıradaki Facebook ise reklamlardan elde ettiği geliri, Messenger gibi uygulamalarına yaptığı yatırımlar için kullanmasıyla dikkat çekiyor.

İnternet ve biyoteknoloji şirketlerinin ağırlığının hissedildiği listenin tamamı ise şu şekilde:

Büyütmek için tıklayın

mit smartest 2015

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.