Tesla evler için geliştirdiği batarya teknolojisi Powerwall'u tanıttı

Tesla evler için geliştirdiği batarya teknolojisi Powerwall'u tanıttı

Elektrikli otomobilleri ile yakından tanıdığımız Tesla bu sefer karşımıza çok farklı bir ürün yelpazesi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi Tesla yaklaşık bir ay kadar önce kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın yapacağı açıklamayla birlikte 30 Nisan'da "araba olmayan" yeni bir ürün duyuracağını açıklamıştı.

Tesla Energy adlı bir plan ile birlikte Tesla Powerwall'u tanıtan Tesla, bu sefer yakın gelecekte akıllı evlerin bir parçası olmaya hazırlanıyor. Evlere kolayca monte edilebilecek olan ve bakım gerektirmeyen Powerwall'lar, evinizin elektriğini daha düzenli bir hale getiriyor ve depolama özelliği sayesinde hem gündüz hem de gece, güneş enerjisinden yararlanmanızı sağlıyor. Bununla birlikte evinizin elektrik şebesini de düzenleyen Tesla, topraklama görevi ve elektriğin kesildiği durumlarda da jenaratör görevi görmeye devam ediyor.

Tesla Energy, Powerwall ile kendini kısaca yenilenebilir enerjiyi depolayan, fosil yakıtlardan uzak ve geleceğin sürdürülebilir enerji teknolojisi olarak konumlandırıyor. Powerwall duvara monte edilebilir iki farklı modele sahip, bunlardan birisi 10 kWh'lık haftalık model, diğeri ise 7 kWh'lık günlük model. Bununla birlikte kullanıcılar yoğun ihtiyaçlarına göre ikili olarak da Tesla Powewall'ları satın alarak taktırabilecek.

tesla_powerwall_official

Tesla'nın Nevada'daki Gigafactory'de bulunan büyük fabrikasında tasarlanan ve üretilecek olan Tesla Powerwall'lar önce kapasiteye göre değişen fiyatları, 3000 ve 3500 dolar üstünden satılacak ve 3-4 ay içerisinde piyasada olacak. Bununla birlikte, Elon Musk'a göre bu yeni ürünleri ölçeklenebilir şekilde büyüyebilir, daha büyük enerjiye ihtiyaç duyan endüstriyel kullanılmlar için de üretilecek Powerpack'in de gelecekte ürünler arasına girmesi bekleniyor.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, amaçlarının Tesla olarak dünyanın enerji kullanış biçimini değiştirmek olduğunu söylerken ne kadar büyük bir hedef peşinde koştuklarını da kanıtlıyor. Bakalım Tesla Powerwall'ların evlere girişi nasıl olacak ve bu süreç nasıl tamamlanacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.