LinkedIn 2015'in ilk çeyreğinde 638 milyon dolar gelir elde etti

LinkedIn 2015'in ilk çeyreğinde 638 milyon dolar gelir elde etti

Profesyonel iş ağı LinkedIn 2015 yılının ilk çeyrek sonuçlarını resmi olarak duyurdu. LinkedIn, 2015 ilk çeyrekte 638 milyon dolarlık gelir elde ederken, bu rakamı 2014 yılının ilk çeyrek geliri olan 473 milyon dolara göre yüzde 35 oranında yükseltti.

LinkedIn, dünyanın büyük kısmında yetenek arama çözümleri sunan ürün grubu Talent Solutions, gelirlerinin en büyük kısımlarından birini oluşturdu. LinkedIn bu alanda 396 milyon dolarlık gelir yazmayı başardı.

LinkedIn'in, iş ve işçi bulma, hedefli reklamlar ve premium üyelik olmak üzere 3 ana kalemde gelir elde ediyor. LinkedIn, gelirlerinin yaklaşık 5'te birini ise üyelik paketlerinden elde ediyor, burada da açıklanan 122 milyon dolarlık bir gelir mevcut. LinkedIn'de gördüğümüz klasik hedefli reklam modelleri ise LinkedIn'in kasasına 119 milyon dolar koymasına yardımcı olmuş.

LinkedIn, 2014 yılının son çeyreğinde 643 milyon dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı. Bugüne dek ciddi bir artışla hareket eden LinkedIn, ilk kez net gelir konusunda bir çeyrekte düşüşe geçti. Ancak düşüşün çok sert olmaması LinkedIn için bir avantaj olarak kabul edilebilir.  LinkedIn'in açıkladığı verilerden bir başka önemli detay ise LinkedIn'e ilk çeyrekte üye olan kullanıcılarının yüzde 75'inin ABD dışından olması. 350 milyondan fazla kullanıcısı bulunan LinkedIn'in ABD'de bir doyuma ulaştığını söylememiz mümkün.

LinkedIn'in ikinci çeyrekte gelir beklentisi ise 670 ile 675 milyon dolar arasında açıklanmış durumda. LinkedIn'in 2015 yılının toplam gelir beklentisi ise tam 2.9 milyar dolar olarak açıklandı. Bakalım LinkedIn senenin sonunda beklediğini elde edebilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.