Taylor Swift'ten Apple Music'e açık mektup [Güncellendi]

Taylor Swift'ten Apple Music'e açık mektup [Güncellendi]

ABD'li ünlü pop şarkıcısı Taylor Swift, Apple'a hitaben Tumblr'da kaleme aldığı blog yazısında Apple'ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı Apple Music servisini ağır bir dille eleştirdi ve yeni albümünü platformdan çektiğini duyurdu. Swift'in tepkisi Apple Music'i bu konuda önlem almaya zorladı.

2014 yılının son aylarında, Spotify'dan çekilerek radikal bir karara imza atan Taylor Swift, bu sefer de Apple Music'de 1989 adlı albümünün yer almamasına karar verdi. Müzik dinleme servislerinde, hak sahiplerine yeterli miktarda telif hakkı ödenmediği gerekçesiyle Spotify'dan çekilen Taylor Swift, Apple'ın yeni duyurduğu Apple Music servisinde ise üç ay boyunca ücretsiz yayın şartını kabul etmedi.

Bildiğiniz gibi Apple Music servisini ilk üç ay tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunacak. Bu bağlamda sanatçılar ve yayıncılarla da anlaşmanın yollarını arayan Apple, sanatçılara da servisin ilk üç ay ücretsiz sunulacağı için ödeme yapılmayacağını tebliğ etti. Ancak Taylor Swift, bunu kabul etmeyen sanatçılardan.

Apple Music servisinin üç ay boyunca ödeme yapmayacak olmasının sanatçılara, söz yazarlarına ve prodüktörlere, üç ay boyunca ücretsiz çalışmalarını istemek olduğunu dile getiren Taylor Swift, Apple'ın ne kadar güçlü bir şirket olduğunu bildiklerini ve Apple'ın bu politikasını değiştirmesi için halen geç olmadığının altını çizdi. Apple'a gönderdiği açık mektupta, "Biz sizden iPhone'larınızı ücretsiz dağıtmanızı istemiyoruz, lütfen siz de bizden müziklerimizi ücretsiz yayınlamayı istemeyin" mesajını verdi.

Güncelleme: Apple Music, Swift'in tepkisini açıklamasından kısa süre sonra ödeme politikasını değiştireceğini ve 3 aylık deneme süresi boyunca da sanatçı ve prodüktörlere ödeme yapacağını açıkladı. Açıklama, Apple'ın başkan yardımcılarından olan Eddy Cue'dan geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.