Apple, Beats Music için müzisyenlerle birebir anlaşmalar yapmak istiyor

Apple, Beats Music için müzisyenlerle birebir anlaşmalar yapmak istiyor

Apple Beats MusicMüzik endüstrisi dijital ekosistemde en çok tartışmaya sahne olan sektörlerden biri ve bu alandaki rekabet derinleşmeye devam ediyor. Apple da Beats Music için, Jay-Z’nin bir çok müzisyeni yanına alarak başlattığı Tidal hareketi gibi sanatçılarla birebir anlaşmalar yapmaya hazırlanıyor. Bloomberg'in kaynaklarına dayanarak verdiği bilgilere göre Apple, 'Florence and the Machine' adlı müzik grubu, Taylor Swift gibi bir çok sanatçıyla görüşme halinde. Özellikle önümüzdeki dönemde yeni albümlerini yayınlamaya hazırlanan sanatçılarla özel anlaşmalar yapmak isteyen Apple, bu albümleri Beats üzerinde öne çıkarmaya hazırlanıyor.

Dijital müzik rekabetinde platformlar ve müzisyenler öne çıkıyor

Beats'i 3 milyar dolara satın aldıktan sonra Apple, söz konusu anlaşmalarla Beats Music uygulamasını etkili bir şekilde pazara sunmak istiyor. Beats Music için ilk Android uygulamasını da geliştirmeyi planlayan Apple, Spotify ve Google ile keskin bir rekabete hazırlanıyor.

Müzik endüstrisinde teknoloji platformlarının ve sanatçıların öne çıkması bir zamanların en önemli figürü olan müzik yapımcılarının ağırlığını da giderek düşürüyor.

iTunes ile müzik endüstrisini korsan müzik piyasasına karşı ayakta tutan Apple'ın bu yeni adımında iTunes kadar başarılı olup olmayacağını bilmiyoruz. Fakat işinin daha zor olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. Zira Spotify'ın şu sıralarda 8 milyar dolar değerlemeyle yeni bir yatırım alacağı ve elini güçlendireceği konuşuluyor.

Jay Z'nin 16 sanatçıyla dengeleri değiştirmek istediği müzik piyasasında Tidal, Beats Music, Youtube, Spotify ve Deezer'ın sanatçılara ne kadar kazandırdığı da güzel bir infografikle özetlenmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.