Spotify'dan çekilen Taylor Swift'in YouTube izlenme sayısı 2 kat arttı

Spotify'dan çekilen Taylor Swift'in YouTube izlenme sayısı 2 kat arttı

İlginç bir karara imza atarak geçtiğimiz hafta Spotify'da bulunan albüm ve şarkılarını, kendi plak şirketi ile aldığı karar doğrultusunda sildiren Taylor Swift'in YouTube'daki izlenme oranı 2 katına çıktı.

Amerikalı pop şarkıcısının Spotify'dan çıkma sebebinin ise Spotify'ın hak sahiplerine, yani şarkıların sahiplerine yaptığı ödemelerdeki düşüklük olarak gösteriliyor. İnanılmaz izlenme sayıları ile şarkıcıların büyük hacimde para kazanabilecekleri bir platform olan Spotify, gelirlerinin yüzde 70'ini hak sahiplerine ödemele olarak geçtiğini dile getiriyor.

24 yaşındaki şarkıcının kendi isteği ile çekildiğini Spotify kendi Twitter hesabında Taylor Swift'i ikna çabalarını sürdürürken, ilginç bir bilgi Taylor Swift'in YouTube'daki resmi kanalından geldi. Açıklanan rakamlara göre, genç şarkıcının YouTube sayfasındaki video kliplerinin izlenme sayısı 2 katına çıktı.

taylor-swift-youtube-activity

Spotify üyesi olan dinleyicilerinin, Spotify'da Taylor Swift'i dinleyemedikleri için şarkıcının YouTube kanalına yönlendiği ve sadece ses dinleme yerine, YouTube'daki video kliplerini izlemeye başladığını tahmin etmek çok da güç değil.

Bununla birlikte, Spotify gibi müzik dinleme platformlarının aslında sanatkarlara ne kadar çok bağımlı olduklarını ve bu tarz durumlarda girişimlerin biraz da pamuk ipliğine bağlı olduklarını kanıtlıyor. Ayrıca, bu alanda ileride daha da kızışacağını tahmin ettiğimiz pazarda çok kısa bir süre önce tanıtılan YouTube'un ücretli versiyonu YouTube Music Key'in de gelmesi ile, sanatçıların daha çok para kazanacakları platformlara yönlenmesini rahatlıkla öngörebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.