Tinder ve yaşayan ölüler... Cannes Lions Festivali başladı!

Tinder ve yaşayan ölüler... Cannes Lions Festivali başladı!

Türkiye'de insanlar Walking Dead'i kolektif terapi için izliyorlar, en azından Walking Dead'in yapımcı ekibinin tespiti bu yönde. Türkiye ile birlikte Brezilya ve İspanya gibi ülkelerde belirsizliğin yüksek olması; "yaşa" ya da "öl" gibi kısa süreli kesinliklere odaklanan Walking Dead hikayesinin izleyicileri kendisine çekmesini sağlıyor. Eğer bu ülkelerde yaşayan insanlara yaratıcı bir hikaye anlatacaksanız bu işinize yarayacak bir ip ucu olabilir. Bu ve daha binlerce işe yarar iç görü, yaratıcı iletişim alanında dünyanın en önemli festivali olarak kabul edilen Cannes Lions'ta bugünden itibaren paylaşılmaya başlandı.

#CannesLionstayız

Webrazzi ekibi olarak Arçelik sponsorluğunda Cannes'da takip ettiğimiz Festival, endüstrinin en çok ses getiren isimlerini bu yıl 62'inci kez bir araya getiriyor. Festival'in açılış gününde öne çıkan isim Tinder'ın Kurucu Ortağı ve Başkanı Sean Rad'di. Rad, SapientNitro'nun "Meet the Disruptors" serisi kapsamında "How Tinder Coupled Technology with Human Experience" panelinde Financial Times yazarı Caroline Daniel'ın sorularını yanıtladı.

sean rad cannes
Tinder Kurucu Ortağı Sean Rad

Tinder'da markalı profiller

Tinder'ın kullanıcılarının saniyede 16 bin kez swipe (sürükleme) fonksiyonunu kullandıklarını söyleyen Rad'in verdiği bilgilere göre bu sayı bir gün için 1,4 milyar. Kullanıcılar Tinder'da günde ortalama 11 dakika vakit geçiriyorlar. Sayılar reklam verenler için, haliyle, Tinder'ı cazip bir platform haline getiriyor.

Yakın zamanda ilk deneysel reklamını yayınlayan Tinder'ın reklam kurguları arasında markaların kullanıcılar gibi profiller oluşturması da var. Böyle bir durumda bir markanın yüzde 25 beğeni oranıyla yüksek etkileşim yakaladığını belirten Sean Rad, Tinder'ın reklamlarının gücünün kontrolü kullanıcıya vermesi olduğunu söylüyor. Rad, platformu kullanıcıların kendilerini doğrudan aktardıkları Snapchat ve Facebook arasında bir yerde konumlandırıyor. Zira, Tinder'da kullanıcılar kendi profillerini düzenlenmiş (curated) bir biçimde sunuyorlar.

Tinder'ın bütün ilişkilerin başlangıç noktası olmasını istiyoruz

Konuşmada en çok dikkatimizi çeken noktalardan biri de Tinder'ın aynı ortamda olan ancak birbirini tanımayan insanların aralarındaki perdeyi kaldırma hevesiydi. Bir konferans ya da restoranda gördüğümüz insanlarla ilgili Tinder bir ilk izlenim oluşturmanızı sağlayabilir mi? Sean Rad, bunu Tinder özelinde bir hedef olduğunu belirtmese de, kimliklerimizin bu şekilde şeffaf hale gelmesi sorusuyla yakından ilgilendiğini söylüyordu.

Tinder'ın bir konferans katılımcıları tarafından etkinlik için profesyonel ağ olarak kullanıldığını da belirten Rad, "Tinder'ın arkadaşlık, ilişkiler ve diğer tüm ilişkilerin başlangıç noktası olmasını istiyoruz" diyordu. Bu, Tinder'ın uzun vadede yalnızca arkadaşlık ilişkileriyle sınırlı olmayacağı anlamına geliyor olabilir.

Cannes Lions 15'ten aktarmaya devam ettiğimiz tüm içeriğe Arçelik'le Cannes Lions adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.