Siri'den sonra Cortana da uçuş planları için daha akıllı hale geldi

Siri'den sonra Cortana da uçuş planları için daha akıllı hale geldi

Google Now ve Siri rekabeti WWDC 2015'te yeni bir boyuta taşındı. Ancak 3 büyüklerden Microsoft, 'bu oyunda ben de varım' demeye devam ediyor. Microsoft'un akıllı asistanı Cortana'ya gelen yeni güncellemeler rekabetin kızışacağına işaret ediyor.

Temel olarak Windows Phone için geliştirilen ama iOS ve Android kullanıcılarına da sunulacak olan Cortana'nın son yeniliği seyahat planları hakkında. E-postanızı tarayarak ne zaman uçuşunuz ve seyahat planınız olduğunu bilen Cortana, artık seyahat planlarınızı yapmanız konusunda da yardımcı olacak.

Cortana, kendisine sorulacak 'show me my flights' (uçuşlarımı göster) gibi basit ve daha detaylı sorulara cevap verecek. İstediğiniz zaman uçuşlarınızı görüntüleyebilecek ve uçuşunuza ilişkin seyahat önerilerine de erişebileceksiniz.

Cortana Akilli asistan Microsoft

Diğer yandan yeni güncellemeyle uçuşunuz için çevrimiçi giriş (online check-in) sürecinin başladığı da Cortana sayesinde görüntülenebilecek. Bu sayede koltuk seçiminde hızlı hareket etmek mümkün olacak.

Yenilenen Cortana, artık gideceğiniz yerdeki 5 günlük hava durumu tahminini de paylaşacacak ve nasıl bir kıyafetle gitmenizin iyi olacağını da hatırlatmış olacak. Uçuşunuz için yol çıkmada önce hava ve trafik durumunu takip ederek uçuşunuzu kaçırma şansınızı sıfırlamaya çalışacak.

Mekan haritası ve para birimi dönüştürücü

Havaalanına vardığınızda Cortana'nın mekan haritasıyla nerede hangi işlemin yapılabileceğini görmek mümkün olacak. Ayrıca gideceğiniz ülkenin para birimi için bir kur çevirici de Cortana özellikleri arasına ekleniyor.

Windows 10 pazara sunulduğunda Cortana, Uber ile ne zaman araç çağırmanız gerektiğini de söylemeye başlayacak. Cortana'nın yeni özelliklerinden faydalanmak için ayarlar bölümünden gerekli eklemenin yapılması gerekiyor.

Google Now genel olarak yukarıdaki özellikleri sunuyor ve Siri de dün seyahat planları konusunda daha yetenekli olduğunu göstermişti. Cortana'nın bu atağıyla durum hemen hemen eşitlendi sayılabilir ancak 'akıllı asistan' kavramının seyahat planlarından ibaret olmadığını da unutmamak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.