Insights kapsamlı içerikleri ve raporlarıyla içgörü yaratıyor, stratejilere yön veriyor. Popüler Insights içeriklerine göz atın.
Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.

Yahoo, Maps ürününü kapatıyor, ağırlık atarak hızlanmak istiyor

Yahoo, Maps ürününü kapatıyor, ağırlık atarak hızlanmak istiyor

Yahoo ayakkabi

Web dünyasında 'portal' kavramının atası olan Yahoo, ürün tarafında küçülmeye gidiyor. Google'ın eski tepe yöneticilerinden Marissa Mayer'in komutasındaki internet devi, ürün ve servislerini yeniden önceliklendiriyor.

Portal yapısı altında çok sayıda ürün ve hizmet sunan Yahoo, yeniden 'Google'a rakibim' diyebilmek için ağırlıklardan kurtulmaya çalışıyor. Yapılan açıklamaya göre Yahoo Maps (Haritalar) Haziran itibariyle kapatılacak. Ancak Yahoo için vazgeçilmez bir ürün olan Flickr içinde kullanılmaya devam edilecek.

Geliştiriciler için GeoPlanet ve PlaceSpotter API desteği sonlandırılacak. Pipes adlı veri taşıma aracı da tarihin tozlu sayfaları arasındaki yerini alacak. Hatırlarsanız Ocak ayında Yahoo Classic Games'i Mart ayında ise Çin'deki ofisini kapatmıştı.

Yahoo servislerinde daralmalar

Yukarıdakilere ek olarak Yahoo Movies bölümü İspanya'da, Yahoo Music ise Fransa ve Kanada'da hizmet vermeyecek. Yahoo Autos ise 5 ülkede birden (Fransa, Birleşik Krallık, Almanya, İspanya, İtalya) kaldırılacak.

Yahoo Mail'in iOS 4 ve altındaki cihazlarda, Yahoo Rehber eşleşmesinin OS X 10.8 Mountain Lion altındaki cihazlarda desteklenmeyeceği de bir diğer detay.

Yahoo'nun çilesi devam ediyor

Yahoo, her ne kadar Firefox ve Microsoft arama anlaşmasıyla Google'a karşı bir üstünlük sağlasa da sanırım halen Marissa Mayer'in istediği noktayı yakalamış değil. Şirket 2013'te yaptığı Tumblr satın almasından sonra yeni satın almalar peşinde koşarak gerçek bir sıçrama yakalamak istiyor.

Halen 'en fazla çalışana sahip internet şirketleri' arasında yer alan Yahoo'nun Foursquare'ı ve Flipboard'u için satın almak istemesinin nedeni de sanırım ancak bu şekilde açıklanabilir.

Mobile daha fazla önem vermeye başlayan Yahoo'nun Marissa Mayer'e daha büyük bir şöhret getirip getirmeyeceğinden emin değiliz ama rekabete renk kattığını kesinlikle söyleyebiliriz.

Son olarak Google'ın ürün sonlandırmak konusundaki tecrübesini hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.