Microsoft, Wunderlist'in sahibi 6Wunderkinder'i satın alıyor

Microsoft, Wunderlist'in sahibi 6Wunderkinder'i satın alıyor

Popüler "to-do list" uygulaması Wunderlist'in geliştiricisi ve sahibi 6Wunderkinder, Microsoft tarafından satın alınıyor. Yeni işletim sistemi Windows 10 ile teknoloji sektörünü hareketlendiren Microsoft bu hamlesiyle en popüler "to-do list" uygulamalarından bir tanesini entegre ediyor olacak.

Almanya merkezli 6Wunderkinder, Wunderlist ile masaüstü ve mobil tüm platformlarda yer alıyor ve oldukça büyük bir popülariteye sahip. Geçtiğimiz aylarda API'ını yayınlayan şirket yazılım geliştiricilerin Wunderlist ile entegre uygulamalar yapabilmesine olanak sağlamıştı. Bunun yanında şirket son dönemin en popüler takım içi iletişim servislerinden olan Slack ile resmi olarak partnerlik anlaşması imzalamış ve servise entegre olmuştu.

Satın alma rakamıyla ilgili resmi bir açıklama yok ancak tutarın 100 ile 200 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. 2015 yılı başında akıllı takvim uygulaması Sunrise’ı da satın alan şirket Wunderlist ile Sunrise'ı entegre edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Yeni işletim sistemi Windows 10'tan çok umutlu olan ve beklentileri yüksek tutan Microsoft'un Wunderlist ve Sunrise'ı yeni işletim sistemine entegre edebileceğini de düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.