Microsoft 'akıllı takvim' uygulaması Sunrise'ı satın alıyor [Satın alma gerçekleşti, haber güncellendi]

Microsoft 'akıllı takvim' uygulaması Sunrise'ı satın alıyor [Satın alma gerçekleşti, haber güncellendi]

Sizlere ilk olarak 2012'nin Eylül ayında tanıttığımız Sunrise, Microsoft tarafından satın alınıyor. Yurtdışı kaynaklı haber sitelerinde ortaya konan iddiaya göre Microsoft Sunrise için 100 milyon doları gözden çıkarmış durumda. Konuyla ilgili henüz herhangi bir resmi açıklama ise yapılmadı.

En kısa haliyle 'akıllı takvim' uygulaması olarak tanıtabileceğimiz Sunrise, kullanıcılarına hem web hem de mobil uygulamaları üzerinden Gmail ya da exchange'de duran takvimlerini kullanışlı bir arayüzle ve çeşitli ek özelliklerle sunuyor.

Android ve iOS platformlarındaki en başarılı ve en çok kullanılan takvim uygulamalarından biri olan Sunrise'ın aynı zamanda güçlü bir web arayüzü ve Google Chrome uygulaması da bulunuyor. Sunrise'a dilerseniz Google ve Facebook, dilerseniz de exchange altyapısındaki e-postanızla giriş yapabiliyorsunuz.

Konu resmiyet kazanırsa 'buluta taşınma' konusunda oldukça önemli adımlar atan Microsoft, küresel olarak en popüler (ve bulutta çalışan) takvim uygulamasını satın almış olacak. Ki bu da şirketin bulut vizyonuyla oldukça örtüşen ve mantıklı bir hamle gibi duruyor. Yeri gelmişken Microsoft'un kısa bir süre önce Acompli isimli e-posta istemcisini de satın aldığını hatırlatmakta yarar var.

sunrise-photo

2014'ün yaz aylarında 6 milyon dolar yatırım alan Sunrise, basitliğin ve kullanıcıların gerçek bir ihtiyacını çözmenin ne denli değerli olduğunun kanıtı niteliğinde. Diğer yandan yayına girdiği dönemde yalnızca web üzerinde çalışan ve tek işlevi e-posta göndermek olan Sunrise, aradan geçen sürede Android, Chrome, iOS ve Mac uygulamalarıyla beraber kullanıcılarına sunduğu imkanları da fazlasıyla genişletti diyebiliriz. Bu da kuşkusuz akıllara sıkça sözü geçen Minimum Viable Product (MVP) kavramını getiriyor.

Microsoft Sunrise'ı satın alır mı, alırsa ne kadar öder sorularının yanıtları kısa süre içinde ortaya çıkacaktır. Ancak Sunrise'ın her koşulda 'ders çıkarılası' bir hikayesi olduğu kesin.

Son olarak, henüz Windows Phone uygulaması bulunmayan Sunrise'ın olası bir satın alma sonrasında Windows Phone uygulaması geliştirmesi de kuvvetle muhtemel. :)

Güncelleme:

Konuyla ilgili Microsoft'tan resmi açıklama da geldi ve satın alma resmiyet kazandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.