Yahoo, Foursquare'i satın almaya ne kadar yakın?

Yahoo, Foursquare'i satın almaya ne kadar yakın?

Yahoo'da son zamanlarda CEO Marissa Mayer'in yönetimi altında değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. Mobili odağına alan Yahoo, son dedikodulara göre Foursquare'i gözüne kestirmiş ve şirkete sahip olmak için de 900 milyon doları gözden çıkarmış.

Önceki gün reklam hedefleme servisi Pinpoint'i tanıtan Foursquare, Twitter ile de konum gösterme için önemli bir iş birliğine gitmiş ve 55 milyon kullanıcıya eriştiğini açıklamıştı. Yahoo anlaşması konusundaysa henüz detaylar net değil, hatta sadece bir dedikodu olma ihtimali de var. Ancak bu dedikodu son aylarda bir hayli sık dile getiriliyor.

Böylesi bir anlaşma olursa Foursquare'in check-in uygulaması Swarm'un ne olacağını da henüz bilmiyoruz.

Nereden nereye!

Bundan tam 5 yıl önce, 2010 yılının Nisan ayında, Altuğ Koca imzasıyla yayımladığımız haberde Yahoo'nun Foursquare'in 100 milyon dolar edip etmediğini tartıştığı konu ediliyordu. Bugünse neredeyse milyar dolarlık bir değerleme ile karşımıza çıkan Foursquare, potansiyel satın alıcı Yahoo karşısında da epey güçlü bir ele sahip.

Şu anda ortada resmi bir açıklama olmamasına rağmen, konuya yakın bazı kaynaklar anlaşmanın tamamlandığını ve 900 milyon dolarlık bir satın almanın gerçekleşeceği yönündeki dedikoduları onaylıyor. Yahoo'daki resmi basın sözcüleri, böyle bir satın alma duymadıklarına dair yalanlama yaparken durumun nasıl bir hal alacağını ise sanıyorum yakın gelecekte göreceğiz. Fakat New York merkezli girişim Foursquare'in son zamanlarda yaptığı atakların, satın alma öncesi değerini artırmaya ve yatırımcıyı etkilemeye yönelik stratejik hamleler olabileceği görüşündeyim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.