Foursquare reklam hedefleme hizmeti Pinpoint'i tanıttı

Foursquare reklam hedefleme hizmeti Pinpoint'i tanıttı

Foursquare bugüne dek biriktirdiği büyük veriyi artık paraya çevirmeye hazırlanıyor. Birkaç yıl kadar önce zaten kullanıcılarına reklam göstermeye başlayan Foursquare, bu konuya ilgisini bu sefer Pinpoint ile derinleştirecek.

Çok kısa süre önce Twitter ile de konum bilgisi gösterimi için anlaşan şirket, elinde verileri artık pazarlamacıların hizmetine sunarak, milyonlarca kullanıcıyı hedeflemelerine olanak tanıyacak.

Foursquare reklamları, insanların gittikleri yerlerin kim olduğunu en iyi açıklayan şey olduğunu da vurguluyor. Bu yüzden coğrafi odaklı reklamlar, tüketiciye ulaşma noktasında tüketicilerin neyi sevip sevmediklerini bulunduğu fiziksel mekanlardan anlayabilecek.  Kısacası Foursquare, pazarlamacılara hedeflemelerini, tüketicilerin gittikleri yerlere göre yapabilmeleri konusunda fırsat sunmaya başlayacak.

Henüz deneme aşamasında olan ve şimdilik sadece doldurulan bir formla sonrasında Foursquare'in şirketle irtibata geçmesinin ardından kullanabileceğiniz Pinpoint ile tüketiciler, gittikleri fiziksel mekanlara göre hedeflenebilecek. Uygulamanın lansman partnerleri arasında Google, AT&T, FedEx, Jaguar, Land Rover ve Samsung Galaxy gibi markalar olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Foursquare'den önemli rakamlar

Foursquare bazı verileri de Pinpoint reklam hizmetiyle birlikte paylaşmış oldu. Paylaşılan rakamlara göre Foursquare'de bugüne dek 7 milyardan fazla check-in yapılmış. Foursquare üstünde 65 milyon adet mekan bulunuyor ve bu mekanlara atılan toplam tavsiye sayısı ise 70 milyon. Foursquare'in kullanıcı sayısı ise tam 55 milyon olarak açıklanmış durumda.

Foursquare, Pinpoint sayfasında elindeki veriyi nasıl okuduğunu da ve aslında Foursquare kullanıcılarının ne kadar büyük ve değerli bir veri oluşturduklarını gayet net açıklayan bir videoyu da paylaşmış. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Place Shapes from Foursquare on Vimeo.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.