Microsoft Türkiye, bu hafta Skype for Business Türkçe'yi tanıtacak

Microsoft Türkiye, bu hafta Skype for Business Türkçe'yi tanıtacak

Skype for Business TurkceSkype'ı Mayıs 2011'de 8.5 milyar dolara satın alan Microsoft, Skype'ın uluslararası entegrasyonuna yeni bir halka ekliyor. Kurumsal müşterilere dönük bir hizmet olan 'Skype for Business' (Şirketler için Skype) Microsoft Türkiye tarafından Türkçe olarak hizmete sunulacak.

Microsoft Türkiye resmi blogunda yapılan açıklamaya göre Skype for Business hizmetinin Türkçe sürümü 16 Nisan'da yapılacak etkinlikle tanıtılacak. Şu anda Skype web sitesi üzerinde Türkçe bir sayfa görebiliyoruz ama bu tanıtımın tam olarak neleri kapsadığı paylaşılmıyor.

Hali hazırda birleşik iletişim (anlık iletişim, sesli ve görüntülü görüşme vb.) çözümü Lync'in pazar lideri olduğunu belirten Microsoft, 2014 sonunda Skype-Lync entegrasyonunu gerçekleştirmiş ve Skype Translator'ı tanıtmıştı.

Skype arayüzü ile Lync'in yeteneklerini bir araya getiren Skype for Business, paylaşılan bilgiye göre 10 bin kullanıcıya kadar çevrimiçi toplantılar gerçekleştirilmesini sağlıyor. Aynı zamanda kurumsal web sitelerine Skype for Business'ı entegre etmek de mümkün oluyor.

Kurumsal yazılımlar konusunda oldukça önemli bir güce sahip olan Microsoft, Skype'tan bir yıl sonra da ekip içi sosyal ağ servisi Yammer'ı 1.2 milyar dolara satın almıştı. Microsoft'un mobil pazardaki payı çok ufak olabilir ama kurumsal taraftaki gücü halen yatırımcılar için güvenli bir liman gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.