Spotify, yeni yatırım turuyla Skype'ın rekorunu zorluyor

Spotify, yeni yatırım turuyla Skype'ın rekorunu zorluyor

Spotify'ın geçtiğimiz Ocak sonunda başlayan yatırım sürecinde sona yaklaşılıyor. Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre Spotify 8 milyar doların üzerinde (WSJ bu sayıyı 8,4 milyar dolar olarak ifade ediyor) değerlemeyle 400 milyon dolarlık yatırım turunu kapatmak üzere. Haberlere göre tura Goldman Sachs ile birlikte Abu Dhabi devlet fonu ve dünyanın farklı yerlerinden yatırımcıların katılıyor.

MVP'nin tahminine göre geçtiğimiz yıl 1,3 milyar dolar gelir elde eden Spotify'ın değerlemesi bu dönemde 5.7 milyar dolar olarak ifade ediliyordu. Ancak Spotify'ın 2019 yılından önce karlı bir girişim haline gelmesi beklenmiyor. Son dönemde küresel yayılımına ve yerelleşme çalışmalarına hız veren Spotify, online müzik dinleme servisini bugün altmışa yakın ülkede sunuyor.

Jay Z'nin Dr Dre ve Spotify'a yanıtı Tidal; Haziran ayında gelmesi beklenen Apple'ın Beats Music'i ve Google'ın ses yükseltmeye hazırlandığı YouTube Music Key, Spotify açısından rekabette yeni bir dönemeç anlamına geliyor.

nordik

Yatırımın Nordik girişimler açısından da özel bir anlamı var. Zira 8,4 milyar dolarlık değerleme Spotify'ı Kuzey'in en değerli girişimleri listesinde ikinci sıraya yükseltiyor. İlk sırada ise 2011 yılında Microsoft'un 8,5 milyar dolar değer biçtiği Skype yer alıyor. Spotify bu şekilde devam ederse Skype'ın ünvanını çok geçmeden elinden alacak gibi görünüyor.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.