Spotify 500 milyon dolarlık yeni yatırım arıyor

Spotify 500 milyon dolarlık yeni yatırım arıyor

Dünyanın en popüler online müzik dinleme servislerinden Spotify, 500 milyon dolarlık yeni bir yatırım arıyor. Financial Times ve WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdıkları haberlere göre şirket bu yeni yatırım turu için Goldman Sachs ile birlikte çalışıyor.

Spotify'ın yatırım miktarı ve değerlemesiyle ilgili kesin bir bilgi yok ancak 500 milyon dolar yatırım almak isteyen Spotify'ın bu turu 7 milyar doların üzerinde bir değerlemeyle yapabileceği de notlar arasında. (Financial Times 8 milyar dolarlık bir değerlemeden söz ediyor.)

Bu yıl halka açılması beklenen Spotify'ın, olası bir operasyonda elini güçlendirmek istemesi yatırımın amaçlarından biri. Bunun için şirketin halka arzını ileri bir yıla ertelemesi de olası.

Goldman Sachs, halihazırda bugüne kadar yaklaşık 538 milyon dolar yatırım alan Spotify'ın yatırımcıları arasında yer alıyor. 2013 sonunda aldığı son 250 milyon dolarlık yatırımla Spotify'ın değerlemesi 4 milyar doları geçmişti.

Dünya genelinde 60 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan Spotify, son dönemde yaptığı işbirlikleriyle dikkat çekiyor. Şirket müzik dinleme servisinin Uber, Shazam ve Sony PlayStation'ın ardından popüler fitness uygulaması RunKeeeper ile entegrasyonunu yakın zamanda duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.