Şehir merkezinden havalimanına helikopter kiralama servisi: Gotham Air

Şehir merkezinden havalimanına helikopter kiralama servisi: Gotham Air

Havalimanlarının doğal olarak şehirlerin dışına konumlandırılması, şehir merkezinden ise havalimanlarına ulaşım çözümleri her büyük metropol kent için büyük bir sorun.

Havalimanlarına ulaşım konusunda kentler pek çok toplu taşıma, raylı sistem gibi alternatifleri sunuyor olsa da biraz daha yüksek segmenti hedefleyen ve zamanı daha değerli olan kullanıcıları kazanmak isteyen girişimler bulunuyor. Gotham Air de bunlardan bir tanesi ve amacı, New York, Manhattan bölgesinden müşterilerini New York'taki havalimanına götürmek.

New York bu tarz girişimlere yabancı değil. Sizlere daha önce anlattığımız Blade de, New York'ta hizmet vermeye başlamıştı.

Gotham Air, helikopter servisi sunan bir şirketle yaptığı işbirliği ile bu hizmeti vermeye başlayacak. Paylaşım ekonomisi örneği olarak da sunabileceğimiz bu yapıda, havalimanına ulaşımınız helikopterle sağlanması mümkün. Gotham Air ilk yolcularını 99 dolarlık koltuk başına fiyatla kabul etmeye başladı. Ancak sonrasında koltuk başına fiyatların 199 dolar ile 219 dolar arasında olması bekleniyor. Yapacağınız uçak yolculuğu kadar bir de havalimanına erişim için helikopter parası vermek kimileri için düşündürücü olabilse de zamandan tasarruf sağlamasıyla Gotham Air Manhattan sakinlerinin tercih edebileceği bir alternatif olabilir.

Gotham Air filosunda 7 adet Bell 407, 1 adet Sikorsky S76 C+ ve yine 1 adet Bell 427 tipi helikopter bulunduruyor. Kullanıcılar Gotham Air'in iOS uygulaması üstünden randevu alabilirken, hava koşulları uçuşa elverişli olmadığında sizi ev ya da ofisinizden Tesla S otomobillerle alıp havalimanına bırakıyor.

İstanbul'da da heliport sayısının gittikçe artması, inşaatı süren üçüncü havalimanı ile birlikte havalimanının şehir merkezine mesafesinin biraz daha artması sebebiyle havalimanına helikopterle ulaşım İstanbul için de mümkün olabilir ve gelecekte böyle bir girişimi İstanbul'da da görmemiz mümkün olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.