Google Ventures ve Y Combinator destekli Buttercoin kapanıyor

Google Ventures ve Y Combinator destekli Buttercoin kapanıyor

Bitcoin Dijital Para BirimiŞifrelenmiş para birimi Bitcoin için bir takas platformu olan Buttercoin.com kapanıyor. Bitcoin'in yaşadığı büyük düşüş ve yeniden yükseliş gösterememesi bir yana Buttercoin'in arkasındaki güçlü yatırımcıların musluğu kapatmış olması Bitcoin için olumsuz bir haber olarak kayıtlara geçiyor.

Buttercoin daha önce Google Ventures ve Y Combinator'ın da aralarında olduğu çeşitli yatırımcılardan 1.6 milyon dolar yatırım almıştı ancak yapılan açıklamaya göre yatırımcılar artık ilgisiz ve Buttercoin kendini daha fazla kendini finanse edemeyecek bir duruma gelmiş durumda.

10 Nisan'da hizmetlerini sonlandıracağını açıklayan Buttercoin'in sitesine şu anda erişemiyoruz ama şirket, kullanıcılarını mağdur etmeyeceğini dile getirmiş. 2013 yılında kurulan Buttercoin'de hesap sahibi olanlar da Bitcoin'lerini diğer platformlara taşıyabilecek ve alacaklılara ödemeleri yapılacak.

Krizi fırsata dönüştürmek?

Bitcoin'in kontrol altına alınamayan karanlık tarafı ve hükümetler nezdindeki çatışmalar mı yatırımcıları soğuttu bilinmez, Bitcoin oyuncularının henüz pes etmediğini ve krizi fırsata dönüştürebileceklerini de söylemek gerek. Winklevoss Kardeşler sadece ABD içinde bir Bitcoin pazarı açmaya hazırlanırken, Coinbase de ABD'nin ilk Bitcoin borsasını açtı.

2014 sonunda Microsoft'u da kendine çeken Bitcoin'in tarihin tozlu raflarına karışacağını söylemek için henüz erken ama kıyasıya bir rekabet halinde olan finansal teknoloji girişimleriyle geleneksel finans kurumlarının iddialı bir rakip istemediğini pekala söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.