Finansal girişimlerin de dahil olduğu dijital bankacılık rekabetinde TEB'in kozu CEPTETEB [Dijital'15]

Finansal girişimlerin de dahil olduğu dijital bankacılık rekabetinde TEB'in kozu CEPTETEB [Dijital'15]

Devrim Cengiz Cepteteb TEBBu yılki ikinci konferansımız Webrazzi Dijital15 (program), dijital dünyadaki yenilikleri masaya yatırmak için gün boyunca önemli konukları ağırlayacak.

Dijital15 de geleneksel olarak Arda Kutsal'ın açılış konuşmasıyla başladı ve ilk konuşmacımız Deniz Devrim Cengiz, 'Dijital Dünyada Geleceğin Bankalarını İnşa Etmek' başlıklı sunumunu yapmak için sahneye çıktı.

Hatırlarsanız TEB, kısa süre önce Cepteteb.com.tr ile yeni dijital bankacılık hizmetini tanıtmış ve mobil uygulamalarını yenilemişti. Deniz Cengiz hem yeni CEPTETEB'i süreçlerinden hem de dijital bankacılığın gittiği nokta hakkında bilgiler verdi.

Deniz Cengiz, eskiden bankaların birbiriyle rekabet ettiğini ama artık yeni finansal teknoloji girişimlerinin de rekabete katıldığını söyledi. Facebook'un para gönderme yeniliğini de bu rekabete ilişkin en güncel bilgi olarak gösterdi.

Türkiye'de banka şubelerinin halen 'kral' olduğu ve internet bankacılığının yüzde 17 olduğunu paylaşan Cengiz, finans şirketlerinin gelirlerinin 1/3'ünü önümüzdeki dönemde kaybede(bile)ceğini belirtti. Bu payı da yeni çıkan finansal teknoloji girişimlerinin alacağını söyledi.

Turkiye'de Internet Bankaciligi Rakamlari3 Operatörde akıllı telefon yaygınlık oranları

Dijital bankacılığın belki de en önemli bacağı olan akıllı telefon yaygınlığı hakkında da bilgi aldık. Devrim Cengiz'in verdiği bilgilere göre akıllı telefon oranı Avea'da yüzde 52, Turkcell'de 40 ve Vodafone'da yüzde 42.

CEPTETEB nasıl geliştirildi?

Bu aydınlatıcı bilgilerden sonra CEPTETEB'in nasıl tasarlandığı hakkında bilgi aldık. Kod adı Robin olan proje 1 yıllık bir geliştirme sonunda tamamlanmış. Üç ay müşteri dinleme süreci olarak değerlendirilmiş ve TEB, forumlarda paylaşılan ucu açık yorumlardan oldukça faydalanmış.

Tasarım sürecinde müşteri deneyimi açısından Webrazzi'nin de aralarında olduğu önemli şirketlerden görüş alan TEB, müşterilerden gelen talepler doğrultusunda güncellemelerle daha kullanıcı dostu bir 'dijital bankacılık' deneyimi geliştirmiş.

BNP Paribas iştiraki olan TEB, çatı şirketin küresel dijital bankacılık markası HelloBank yerine CEPTETEB markasıyla devam etme kararını almış.

Apple Watch uygulaması da geliştirilen CEPTETEB'in özellikleri hakkında bilgi veren Devrim Cengiz, mesajlaşma tabanlı müşteri hizmetlerini öne çıkarmaya çalıştıklarını da söyledi. Havayollarında çağrı merkezinin payının yüzde 25'e kadar düştüğünü, finansta bu oranın yüzde 75 olduğunu paylaştı. CEPTETEB'le çağrı merkezinin yükünü yüzde 50'nin altına düşürmek istediklerini açıkladı.

Bir ay önce açılan ama 1 hafta önce TV reklamlarıyla da herkese duyurulan CEPTETEB'i daha yakından incelemek için ilk yazımıza göz atabilir veya cepteteb.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.