Türk bankaları Apple Watch uygulama maratonuna hızlı başladı

Türk bankaları Apple Watch uygulama maratonuna hızlı başladı

001Apple Watch'ın 10 Nisan'da ABD'de satışa sunulacağının açıklanmasının hemen ardından, Apple Watch uygulama maratonu da resmen başladı. Evernote, Salesforce, Instagram, Shazam gibi çok sayıda uygulama Apple Watch için geriye sayımı resmen başlatırken, Türkiye'de ipi bankalar göğüsledi.

Apple Watch'ın Türkiye'de ne zaman satışa sunulacağı ya da fiyatları henüz açıklanmadı ancak bu, halihazırda giyilebilir teknolojiler konusunda deneyimli bankaların uygulamalarını tanıtmasına engel olmadı.

Maratona hızlı başlayan iki banka; Yapı Kredi ve Akbank, 9 Mart gecesi mobil bankacılık uygulamalarının Apple Watch için hazır olduğunu duyurdular.

Dijital bankacılık kanallarına Apple Watch'ı ekleyen Yapı Kredi'nin Apple Watch uygulaması, cihazın Nisan sonunda satışa çıkmasıyla birlikte Yapı Kredi Mobil Şube uygulamasıyla entegre çalışacak.

YKB_Apple_Watch_ilan_7stx40cm-v3

Yapı Kredi Apple Watch uygulaması, konum bazlı olarak kullanıcının en yakın banka ve ATM'leri bulmasını sağlama, döviz kurları, vadesiz hesap/kredi kartı bilgilerini görüntüleme, mobil şube iPhone uygulaması bildirimlerini alma gibi özelliklerle gelecek. Şirketin açıklamasına göre uygulama, Yapı Kredi'nin Akıllı Asistan servisiyle uyumlu olarak kullanıcıların tanımladıkları yirmiden fazla bildirimi takip etmesini sağlayacak.

garanti apple watchYeniliklere hızlı yanıt veren bir diğer banka Garanti ise Apple Watch için Cep Şubesi uygulamasını geliştirdi. Uygulama, kullanıcıların anlık piyasa bilgilerini ve bildirimlerini bir arada takip etmesini, en yakın ATM ve Garanti şubelerini görüntüleyip, rotalarını çizmelerini sağlayacak. Cep Şubesi Apple Watch uygulaması üzerinden tek tıkla Garanti'nin telefon bankacılığı hizmeti Alo Garanti’ye ulaşmak da mümkün olacak.

Daha önce Google Glass ve Samsung Gear 2 uygulamalarıyla giyilebilir teknolojiler kanalında yer alan TEB ise dijital bankacılık hizmeti CEPTETEB müşterilerine Apple Watch üzerinden de ulaşacak. CEPTETEB'in Apple Watch uygulaması kullanıcıları döviz, altın ve piyasa verilerine erişme, güncel haberleri takip etme, dilerlerse hisse senedi fiyatlarındaki değişiklikleri anlık bildirim olarak alabilme ve en yakın TEB ATM ve şubelerini bulma fonksiyonlarını akıllı saatlerinden kullanabilecekler.

cebteteb watch apple

 9 Mart gecesi yayınlanan iOS 8.2 güncellemesiyle birlikte iPhone'a eklenen Apple Watch uygulamasının App Store bölümünden erişilebildiği gibi, Apple, uygulama mağazasında Apple Watch uygulamaları için ayrı bir bölüm oluşturmuş. Türkiye mağazasında bu bölümde henüz yayınlanan uygulama yok, zira Apple, Watch için gönderilen uygulamaların kabulüne henüz başlamadı. Sürecin start almasıyla birlikte Apple Watch kullanıcıları ve geliştiricileri için yeni bir platform deneyimi de başlamış olacak.

Linki takip ederek Apple'ın resmi sayfasında Watch için geliştirilen popüler uygulamaları görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.