Türkiye masaüstünde 55 milyon aylık tekil kullanıcıya ulaşan Opera'nın en hızlı büyüdüğü on ülkeden biri

Türkiye masaüstünde 55 milyon aylık tekil kullanıcıya ulaşan Opera'nın en hızlı büyüdüğü on ülkeden biri

Son dönemde daha çok mobil taraftaki büyümesiyle gündeme gelen Norveç merkezli web tarayıcısı Opera, masaüstünde de büyümeye devam ediyor. Eklediği yeni özelliklerin yanında, 2014 yılında masaüstü tarayıcısını  yeniden Linux'a getiren Opera, 55 milyon aylık tekil kullanıcı sayısını geride bıraktığını duyurdu.

Bir önceki yıla göre masaüstünde yüzde 8'lik bir büyüme sağlayan Opera'nın bu sürede bir milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğu ülke sayısı da 11'e ulaştı. Yeni nesil Opera tarayıcısını kullananların sayısı ise aynı sürede yüzde 160 oranında arttı.

Opera'nın "Milyon Kulübü" diye niteliği pazarlar ABD, Almanya, Belarus, Brezilya, Endonezya, Hindistan, Polonya, Rusya, Türkiye, Ukrayna ve Vietnam. Opera'nın verdiği bilgilere göre, masaüstü tarayıcısı 2014'te bu pazarların her birinde 1 milyon kullanıcı sayısını geçti.

Türkiye, 2014 yılında Opera'nın en çok kullanıcıya sahip olduğu 25 pazar içinde en hızlı büyüyenler arasında da yer aldı. Diğer ülkelerse, ABD, Arjantin, Brezilya,Endonezya, Fransa, Hindistan, Meksika, Polonya ve Pakistan'dı.

Mobille kıyaslanması için fikir vermesi açısından, Opera geçtiğimiz Ağustos ayında Android versiyonunun 100 milyon aktif kullanıcı sayısını geride bıraktığını duyurmuştu.

Büyümesini sürdüren Opera ile birlikte 2015 yılı web tarayıcıları açısından ilginç bir yıl olacak. Microsoft'un yeni tarayıcısı Project Spartan ve Opera eski CEO'sunun kısa süre önce tanıttığı Vivaldi'nin kullanıcı tarafından nasıl karşılanacağı, Google ile arama anlaşması sona erecek olan Safari için Apple'ın izleyeceği yol ve daha birçok konu bizi bekliyor.

2014_Opera_for_computers_infographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.