Google sürücüsüz otomobillerinin ilk çalışan prototipini tanıttı

Google sürücüsüz otomobillerinin ilk çalışan prototipini tanıttı

Google, sürücüsüz otomobillerinin ilk çalışan prototipini tamamladığını duyurdu. Bu şirket için bir ilk zira, Self Driving Car Project sayfasında belirtildiği gibi, Google'ın geçtiğimiz Mayıs ayında tanıttığı sürücüsüz modeller dahil bugüne kadar gördüğümüz tüm araçlar aslında temsili maketlerdi. Çalışan modellerse aslında halihazırda var olan araçların modifiye edilmesiyle üretilmiş.

Google, bu süreçte sürücüsüz otomobillerinin farklı bölümlerini örneğin vites ve fren gibi tipik araç parçaları ile sürücüsüz otomobil bilgisayar ve sensörlerinin bir arada bulunduğu prototipler gibi, farklı prototiplerle testlere devam etti. Ve şirket sonunda çalışan bir prototiple karşımıza çıktı. Google'ın dün görücüye çıkardığı prototipi baştan sona sürücüsüz otomobil sistemleriyle üretilmesi ve fonksiyonel olmasıyla bir ilk.

Google'ın paylaştığı tepedeki fotoğrafta gördüğünüz prototipi ile, sürücüsüz araçların ilk paylaşılan modelleri (aşağıda) arasında birkaç küçük fark dışında neredeyse aynı olduğu göze çarpıyor. En önemli farklardan biri de farların gerçek olması, evet Mayıs ayında çıkan modellerin farları dahil birçok parçası aslında temsili olarak sunuluyordu. Dün gösterilen prototipteyse farlar dahil birçok parça gerçek ve çalışıyor.

google-surucusuz-arac-2

Direksiyon, pedal ve ayna gibi sürücülerin kullandığı parçaların bulunmadığı aracın bir süre daha test edileceğini belirten Google, notunda sürücüsüz aracını 2015'te Kuzey California sokaklarda görmeyi umduğunu belirtiyor. Bunun yapılabilmesi için, yasal düzenleme çerçevesinde, araçlara geçici olarak direksiyon ve pedal sistemleri eklenmiş. Araçlar bu süreçte, gerçek bir sürücü gözetiminde teste devam edilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.