Wordpress 4.1'de yeni tema Twenty Fifteen, otomatik yazma modu ve eklenti önerileri geliyor

Wordpress 4.1'de yeni tema Twenty Fifteen, otomatik yazma modu ve eklenti önerileri geliyor

Dünyanın en popüler blog platformlarından Wordpress, yeni sürüm güncellemesini yayınladı ve bu güncellemede yeni bir tema, yazarken daha iyi odaklanma ve eklenti önerileri var.

Amerikalı Jazz şarkıcısı Dinah Washington'ın adını taşıyan WordPress 4.1 sürümünde yeni varsıyalan tema 'Twenty Fifteen' ve bu tema yeni sürümün özelliklerini yansıtıyor.

Arapça'dan Çince'ye 40 dile çevrilen ve kusursuz dil desteği sunduğu belirtilen temada Google’s Noto font ailesi kullanılmış. Yeni tema masaüstü ve mobil cihazlarda başarılı bir okuma deneyimi sunuyor.

Daha önce eklenen 'odaklanmış yazım ekranı' özelliği yeni sürümde daha da geliştirilmiş. İlgili butona dokunduktan sonra sz yazmaya başladığınızda dikkatinizi dağıtabilecek menüler kayboluyor ve tamamen yazıya odaklanabiliyorsunuz. İmleci yazı alanı dışına çıkardığınızda menülere tekrar ulaşabiliyorsunuz.

Odaklanmış yazım ekranını çok kullanan (bu yazı dahil) biri olarak bu özelliğin çok işe yaradığını ve artık daha da işlevsel bir hale geldiğini söyleyebilirim.

wordpress  4.1 surum twenty fifteen tema 1

Matt Mullenweg'in tanıtım yazısını yazdığı yeni sürümde Vine videoları da sadece bağlantının yapıştırılmasıyla yazıya gömülebilecek. Wordpress 4.0 Benny sürümüyle gelen bu özellik YouTube, Spotify, Instagram, TED ve daha bir çok kaynaktan içerik eklemesini kolaylaştırmıştı.

Eklenti önerileri yapılacak

Wordpress 4.1 Dinah'daki yeniliklerden biri de eklenti önerileri. Wordpress sizin kullandığınız ve başkalarının kullandığı eklentilerden hareketle size yeni eklentiler önerebilecek. Ağustos ayında bir güvenlik eklentisini satın alan Wordpress, bu yenilikle eklenti geliştiricilerini desteklemiş oluyor.

Tek noktadan tüm cihazlarda çıkış yapılabilecek

Eğer blogunuza başkalarının kullandığı bir bilgisayarda kullanıp çıkış yapmayı unuttuysanız endişelenmenize gerek yok. Wordpress 4.1 ile herhangi bir cihazda blogunuza girip tüm cihazlardan çıkış yapabileceksiniz.

Geliştiriciler için bazı güncellemeler ve güvenlik konusunda iyileştirmeler yapılan yeni sürümünü hemen denemek isterseniz Wordpress panelinize uğrayabilir veya tr.wordpress.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.