Adobe, stok fotoğraf ve görsel sitesi Fotolia'yı 800 milyon dolara satın aldı

Adobe, stok fotoğraf ve görsel sitesi Fotolia'yı 800 milyon dolara satın aldı

adobe creative cloud fotolia stok resim sitesiDijital tasarım dünyasının lider şirketi Adobe, 4. çeyrek sonuçlarını önemli bir haberle süsledi. Kaliforniya merkezli şirket, stok fotoğraf ve tasarım içerikleri sitesi Fotolia.com'u satın aldığını duyurdu.

Yılın son çeyreğinde beklentilerin üzerinde gelir ve kâr elde eden Adobe, Fotolia için 800 milyon dolar nakit ödeme yapmış.

Şirketin dijital alandaki satın almalarının son halkası olan Fotolia'nın stok fotoğraf, video ve vektörel içeriklerden oluşan 34 milyon adetlik bir arşivi bulunuyor.

1 yıl önce Türkiye'de 50 binden fazla üyesi vardı

2005 yılında kurulan Fotolia'nın Türkiye'de de büyümek istediğini ve Photo Instat adlı cepten fotoğraf satma hizmetini daha önce Webrazzi'de paylaşmıştık. Geçen yıl sonunda aldığımız bilgilere göre New York merkezli girişim, Türkiye’den ayda 100 binin üzerinde ziyaretçi çekiyordu. Türkiye’den 50 binin üzerinde üyesi ve 5 binin üzerinde katılımcı sanatçısı bulunuyordu. Yani Fotolia, ABD dışında da büyüyen etkili bir oyuncuydu.

23 ülkede 14 farklı dilde hizmet veren Fotolia'nın satın alma sonrasında ayrı bir servis olarak çalışmaya devam edeceği ancak Creative Cloud'a dahil edileceği belirtiliyor. Typekit, Behance, Aviary ve Neolane gibi satın almalarla dijital tasarım alanında elini güçlendiren Adobe'un  ürünlerini kullanan tasarımcılara etkin bir pazaryeri sunma kararlılığını sürdürdüğünü söyleyebiliriz.

Autodesk'in Creative Market satın almasına yanıt

Bu satın alma Adobe'nin rakibi Autodesk'in Mayıs ayında stok tasarım pazaryeri Creative Market'i satın almasına bir karşı bir adım olarak da yorumlanıyor. Tam olarak karşılamasa da her iki girişim de tasarım kaynakları satmanın yanında ücretsiz içerikler de sunuyor.

Adobe, 4. çeyrek sonuçlarında  644 bin yeni para ödeyen Creative Cloud abonesi kazandığını açıklamıştı ve bu yeni adımlarla müşterilerin memnuniyetinin artacağını, büyümenin de devam edeceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.