Stok fotoğraf arşivi Fotolia.com Türkiye'de büyümek istiyor [%30 indirim]

Stok fotoğraf arşivi Fotolia.com Türkiye'de büyümek istiyor [%30 indirim]

Son dönemde Webrazzi olarak en çok dikkatimizi çeken durumlardan biri yabancı oyuncuların Türkiye pazarında daha fazla kendini göstermek istemesi. Bunlardan biri de bir dönemler yıldızı epey yüksek olan stok fotoğraf pazarında. 2004 yılında Oleg Tscheltzoff ve Thibaud Elzière tarafından kurulan Fotolia.com Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmek istiyor.

Stok fotoğraf, vektörel sanat ve video görüntülerden oluşan arşivini Türkiye pazarına 2009 yılında açan Fotolia, 20 milyona yakın sayıda içerik barındıran arşivini 0,75 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Kredi sistemi ile satış yapan sitede günlük veya aylık kota ile daha zengin bir kişisel arşiv oluşturmak da mümkün.

Standart veya genişletilmiş kullanım hakları için lisanslama yapan sistem, içeriğe katkıda bulunan sanatçılara yüzde 20 ile yüzde 63 arasında komisyon sunuyor. Kayıt veya portföy yönetim ücreti zorunluluğu olmadan her türlü katkıyı kabul eden Fotolia'ya bireysel sanatçıların yanısıra profesyonel ajanslar da katkıda bulunuyor.

Türkiye ile birlikte 21 bölgede ve 13 dilde hizmet veren Fotolia, Avrupa’daki yerel ofisleriyle hizmet veriyor. Sunduğu yeniliklerle Avrupa'da iyi bir konum yakalayan girişim aldığımız güncel bilgilere göre 3,6 milyon profesyonele ulaşmış. Fotolia için çalışan sanatçı sayısı ise 194 bin. Fotolia'nın hedefi bu kitleyi Türkiye ile daha da yukarıya taşımak.

Fotolia içeriklerini satın almanız dışında ücretsiz fotoğraflardan faydalanabilir, gelir ortaklığı programına katılabilir, Fotolia API ile farklı şekillerde çalışabilirsiniz.

İçerik açısından zengin olduğunu 'İstanbul' araması için sunduğu 10 binden fazla sonuçla gösteren Fotolia, wilogo.com ile de talebe uygun logo tasarım hizmeti verdiği belirtelim.

Webrazzi okuyucularına özel

tr.fotolia.com/webrazzi adresinden kayıt oluşturan ilk 5 kişi Fotolia.com'da 30 kredi sahibi olacak. Diğer tüm okuyucularımız da 3 kredi ve ilk alışverişlerinin üzerine yüzde 30 Bonus Credit kazanabilir.

Henüz Türkçe olarak hizmet vermeyen Wilogo'ya kayıt olmuş ve logo ısmarlayan 3 kişi us.wilogo.com/p/webrazzi adresinden kayıt olarak 495 dolar değerinde özel logo tasarımı kazanacak. Kayıtlarını sonradan gerçekleştirip logo ısmarlayanlar ise yüzde 15 indirim kazanabilir.

Her iki indirim de bu ay sonuna yani 31 Aralık 2012 tarihine kadar geçerli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.