Adobe yeni Creative Cloud serisiyle buluta yönelerek abonelik modeline geçti

Adobe yeni Creative Cloud serisiyle buluta yönelerek abonelik modeline geçti

adobe creative cloudİnternet dünyası için tasarım denince akla ilk gelen şirket olan Adobe, geleneksel MAX Konferansı'nda bir kez daha yenilenen ürünlerini tanıttı. Ancak bu kez farklı bir şekilde. Yeni Adobe ürünleri de artık buluta bağlanacak.

CS gitti CC geldi

Creative Suite (CS) serisini artık Creative Cloud (CC) olarak adlandıran Adobe, bu değişimle birlikte tasarım programlarını buluta bağlı birer uygulama olarak kabul ediyor ve abonelik tabanlı bir ücretlendirmeye geçiyor.

Örneğin 30 günlük deneme sürümünde 2 GB depolama alanı sunulurken artan fiyatlara ve abonelik modeline göre depolama alanı 100 GB'a kadar çıkıyor.

adobe max conference cc

Behance.com ile direkt bağlantı

Yeni iş yapma düzenine ayak uydurmaya çalışan Adobe, tasarımcıların ilgiyle kullandığı Behance.com ile de bağlantıya geçiriyor ve tasarımlar Photoshop CC başta olmak üzere geçerli uygulamalar üzerinden Behance'e gönderilebiliyor. Maalesef Dribbble.com için böyle bir yenilik yok.

Adobe; Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC, Dreamweaver CC, Premiere Pro CC için biz dizi yeni özellikten de bahsetti ve tasarım&taslak oluşturma programı Fireworks'u artık geliştirmeyeceğini de açıkladı.

Abonelik fiyatları ve bulut tartışmaya açık

Abonelik fiyatlarının tartışmalara yol açacağı tartışmalara açık ama bunun Adobe için stratejik bir değişim olduğunu da kabul etmek gerek.  Bulut tabanlı servislere mesafeli olan şirketler için de esnek davranacağını açıklayan Adobe'nin nasıl tepkilerle karşılaşacağını yakında net bir şekilde göreceğimizi sanıyorum.

adobe creative cloud cc price fiyat Adobe CC serisi hakkında detaylı Türkçe bilgi ve TL bazında abonelik ücretleri için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.