Yemeksepeti, ifood.jo'nun çoğunluk hissesini satın alarak Ürdün pazarına açıldı

Yemeksepeti, ifood.jo'nun çoğunluk hissesini satın alarak Ürdün pazarına açıldı

2012 yılında General Atlantic'ten 44 milyon dolar yatırım alan Yemeksepeti.com, biraz önce aldığımız habere göre online yemek sipariş girişimi ifood.jo'nun çoğunluk hissesini satın aldı ve Ürdün pazarına açılıyor.

2011 yılı başında Omar Akel ve Zeid Husban tarafından kurulan ifood.jo, Ürdün'ün 7 şehrinde faaliyet gösteriyor. Yıllık yüzde 200 büyüme gösterdiğini öğrendiğimiz ifood.jo, 20 kişilik bir ekibiyle 200 restoran üzerinden 25 bin kullanıcıya hizmet veriyor.

Mobil uygulamaları da olan ifood.jo, bu açıdan bakıldığında Yemeksepeti'nin mobil büyüme stratejisine gayet uygun bir girişim olarak görünüyor. Hatırlayacağınız gibi Yemeksepeti, son dönemde iOS uygulaması üzerinden online ödeme özelliğini başlatmıştı. Diğer yandan bir içerik girişimi olarak Yemek.com'u hayata geçirmişti.

yemeksepeti-urdun-buyuk

Daha önce Rusya pazarında şansını deneyen ve bu pazardan çekilen Yemeksepeti'nin, bu satın almayla Ortadoğu pazarındaki ağırlığını artırdığını söyleyebiliriz. Türkiye’de 61 il ve Kıbrıs’ta hizmet veren Yemeksepeti'nin yurt dışı markası Foodonclick.com 1.800’den fazla restoranla Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan’da hizmet veriyor. Online yemek siparişinde Yunanistan’ın pazar lideri Clickdelivery.gr'yi de satın alan Yemeksepeti, ifood.jo ile hizmet verdiği ülke sayısını 8'e yükseltmiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.