Index Ventures ortağı Saul Klein: ''Girişimciliğin Ronaldo'dan daha popüler olduğu ülkeler var''

Index Ventures ortaklarından biri olan Saul Klein, aynı zamanda Avrupa'nın en iyi bilinen hızlandırma programlarından Seedcamp'in kurucuları arasında ve son dönemin en çok dikkat çeken girişimlerinden biri olan "kendin yap bilgisayar" Kano'nun da kurucu ortaklarından.  Saul Klein, hem girişimci hem de yatırımcı profiliyle tanıdığımız bir isim.

Web Summit 2014'te Majority World Report (Dünyanın Büyük Çoğunluğu Raporu) başlıklı bir sunum yapan Klein, özetle girişimciliğin küresel ekonomi için gittikçe daha önemli hale geldiğini söylüyordu. Klein'in yazının sonunda bulabileceğiniz sunumunda paylaştığı makro verilere göre, Facebook kullanıcılarının 55 milyonunun bugün girişimci olmayı düşünüyor.

Avrupa da bu trendin dışında değil. Klein'e göre, önümüzdeki dönemde Avrupa'dan daha fazla girişim milyar dolarlık girişimlerine katılacak. Halihazırda Klein'in kurucu ortağı olduğu Seedcamp bu motivasyonla yakın zamanda vizyonunu yenilemiş ve 30 milyon dolarlık yeni fonunu duyurmuştu.

Klein ile yaptığımız röportajda, büyük ilgi gören kendin yap bilgisayarlar girişimi Kano'nun bugününün ve yarınını da konuştuk. Röportajın tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

Saul Klein'ın Majority World Report 2014 sunumu da burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.