Google'ın imtihanı devam ediyor: Andy Rubin de Google'dan ayrıldı

Google'ın imtihanı devam ediyor: Andy Rubin de Google'dan ayrıldı

andy rubin google x android 2Google'ın en popüler üst düzey yöneticilerinden Andy Rubin, Google'dan ayrılıyor. The Wall Street Journal'ın aldığı bilgiye göre Rubin, donanım temelli girişimcilere özel bir kuluçka merkezi kuracak.

Android'in kurucularından biriydi

Android'in kurucusu olan Andy Rubin, Google satın almasından sonra Android'i dünya lideri haline getirmesiyle ünlenmiş ve Google’ın robot teknolojileri biriminin başına geçmişti. Belli sürelerle Apple ve Microsoft'ta da çalışan Rubin'in kurucularından olduğu Danger adlı teknoloji şirketi de kendisi ayrıldıktan 5 yıl sonra Microsoft tarafından satın alınmıştı.

Rubin'in yerine James Kuffner

Rubin'den boşalacak koltuğa oturacak isim robotik biriminde Rubin'in altında çalışan James Kuffner olacak. Robotik alanında uzman bir isim olan Kuffner'i Google'da önemli ve bir o kadar zor bir görev bekliyor diyebiliriz zira önce 7 robot teknolojisi firmasını, hemen adından ABD ordusu için robot geliştiren Boston Dynamics'i satın alan Google'ın bu alandaki projeleri durmak bilmiyor.

Rubin'in Google'dan ayrılışı Larry Page tarafındanda iyi temenniler içeren bir mesajla onaylanmış ancak Rubin'in bu yeni adımına Google'ın herhangi bir şekilde dahil olup olmayacağı konusunda bir yorum yapmamış.

Google'ın üst düzey yöneticilerle imtihanı

Google şimdilik Rubin'in yerini doldurmuş gibi gözüküyor ama Google daha önce de benzer üst düzey yönetici kayıpları yaşamıştı. Sürücüsüz araçlar ve Google X için önemli bir isim olan Başkan Yardımcısı Sebastian Thrun ve Google Glass projesinin başındayken Amazon'a transfer olan Babak Parviz bu isimler arasında sayılabilir.

Bir ara teknoloji devlerinin her zaman gözdesi olan Sundar Pichai'yi ve diğer çalışanlarını elinde tutmak için maddi gücünü kullanmak zorunda kalan Google, Sundar Pichai’ye tüm Google ürünlerinin liderliğini ve yönetimini vererek olası büyük bir kayıbın da önüne geçmiş oldu. Zira Sundar Pichai, geçen yıl Microsoft CEO’luğu için konuşulan isimler arasındaydı.

Google ve diğer teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin 2015'te neler yapacağını merak etmemek imkansız. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.