Google organizasyon şemasında değişikliğe gidiyor, tüm ürünler Sundar Pichai'ye bağlanıyor

Google organizasyon şemasında değişikliğe gidiyor, tüm ürünler Sundar Pichai'ye bağlanıyor

Google'ın CEO'su ve kurucu ortaklarından olan Larry Page, tüm çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile birlikte, tüm Google ürünlerinin liderliğini ve yönetimini Sundar Pichai'ye aktarıldığını duyurdu.

Pichai, bundan böyle arama, haritalar, Google+, reklam ürünleri yönetecek ve bunun yanı sıra zaten hali hazırda devam ettirmekte olduğu, Android, Chrome ve Google Apps gibi ürünlerin de yönetimini üstleniyor olacak.

Organizasyon şemasında yapılan değişiklikle birlikte, sorumluluğu Sundar Pichai'ye aktarılan 6 farklı bölümün üst düzey yöneticileri, bundan böyle Pichai'ye raporlayacak.

Operasyonel açıdan farklı şekilde yoluna devam eden YouTube dışında, Google'ın bütün birimleri Pichai'nin kontrolüne geçecek. YouTube CEO'su Susan Wojcicki, direkt olarak Larry Page'e raporlayan tek üst düzey yönetici olacak. Pichai, aynı zamanda Nest ve Google X gibi şirketin yenilikçi birimlerinin de sorumluluğunu üstlenecek.

Geçtiğimiz yıl, Microsoft CEO'luğuna getirilmesi için adı geçen yöneticiler arasında bulunan Hindistan doğumlu Stanford mezunu Sundar Pichai, bu terfi ile birlikte, Google'ın gelecekteki CEO'su olabilir ve yapılan bu değişiklik, Pichai'yi Google'ın CEO'su olmaya hazırlık dönemi olarak nitelendirilebilir. Google yapılan bu değişiklikle ilgili ise şimdilik herhangi bir resmi açıklama gerçekleştirmedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.