Koding 500 bin kullanıcıya ulaşmasını, online hackathon ile kutluyor!

Koding 500 bin kullanıcıya ulaşmasını, online hackathon ile kutluyor!

Toplamda aldığı 10 milyon dolar civarı yatırım ve ortaya çıkardığı ürünle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran San Francisco merkezli Koding, bugün de küresel olarak düzenleyeceği online hackathon ile gündemimizde.

Koding dünyanın herhangi bir yerinden katılabileceğiniz, 10 bin dolar ödüllü bir 'virtual' yani sanal hackathon düzenliyor. Kendi -İngilizce- söylemleriyle 'The World's First Global Virtual Hackathon'.

Başvuru için Koding hesabınız ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor ve ister bireysel isterseniz de 5 kişiye kadar olmak üzere takım olarak başvuruda bulunabiliyorsunuz. Kısa bir ön eleme süreci sonrasında hackathona katılacak maksimum 1000 takım, Koding tarafından belirleniyor.

Oluşturdukları projeyi Koding üzerinden sunacak olan hackathon katılımcıları 6-7 Aralık tarihlerinde yarışacak. Hackathon'a katılacak olan ekipler, hackathon başlamadan hemen önce açıklanacak konu başlıklarına göre geliştirecekleri uygulamaya karar verecek. Tabii hazır API ve kütüphaneler haricinde uygulamada yer alan tüm kod ve tasarımın hackathon sürecinde, yani 48 saat içinde hazırlanmış olması gerekiyor.

koding-online-hackathon

Hackathon'un dikkat çeken yanlarından biri de güçlü juri üyeleri ve toplamda 10 bin dolar değerindeki ödülü. Tüm detaylar için koding.com/Hackathon adresini ziyaret edebilirsiniz.

500 bin kullanıcıya ulaşan Koding, dünyanın dört bir yanından başvuru alıyor

Bu yolla 500 bin kullanıcıya -bir başka deyişle yazılımcıya- ulaşmalarını kutlayan Koding, hatırlarsanız geçmişte de bazı growth hacking hamlelerine başvurmuştu. Şirketin hem Koding kullanımını teşvik eden hem de direkt olarak kendi hedef kitlesine markayı tanıtan bu hamlesinin oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

İlk 3 günde 3 binin üzerinde başvuru alan Koding, büyük bir ilgiyle karşı karşıya gibi gözüküyor. Ekipten aldığımız bilgiye göre dünyanın dört bir yanından gelen başvuruların dışında çok sayıda şirket de bu projenin bir şekilde parçası olmak istiyormuş. Koding bu projeyle belki de farkında olmadan yeni bir konsept yaratmış olabilir, gelişmeleri yakından takip edeceğiz. :)

Unutmayın, etkinliğe koding.com/Hackathon adresinden Koding hesabınız ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Son başvuru tarihi ise 21 Kasım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.