Microsoft, giyilebilir cihazı Band ve bulut platformu Health'i tanıttı

Microsoft, giyilebilir cihazı Band ve bulut platformu Health'i tanıttı

Sağlık verilerimizi toplama yarışına Microsoft'un da katılması artık resmileşti. iOS ve Android cihazlardan da verilerle çalışmayı sağlayan bulut platformu Microsoft Health'i tanıtan şirketin bu platformu kullanan ilk giyilebiliri de Microsoft Band oldu. 199 dolardan Perşembe günü, yani bugün piyasaya sunulacak olan Microsof Band, bir fitness izleme cihazı olmasının yanında, akıllı telefonunuzdan bildirimler almanızı da sağlıyor.

Microsoft Band, bir aktivite izleme cihazı, yani aslında bir fitness bandı olarak tanımlanabilir. Bir şarjla 48 saat kullanılabilen cihazı 24 saat giyinmeniz halinde, kalp atışınız, yaktığınız kalori, uyku kalitenizi takip ediyor. Bu verileri 10 farklı sensörüyle izleyen cihaz, aynı zamanda UV sensörüyle güneşe maruz kalma ve elektrikli cilt sensörüyle ne kadar stres altında olduğunuzu da ölçme iddiasında. GPS özelliği cihazın rotanızı takip etmesine imkan veriyor.

microsoft band

Microsoft'un çoklu platform stratejisine uygun olarak, Android, iOS ve elbette Windows Phone akıllı telefonunuza bağlanabilen cihaz, kurumsal pazara da hitap edecek şekilde geliştirilmiş. E-posta ön izlemesi ve takvim bildirimlerinizi gösteren Microsoft Band, sesli komutla da (Windows Phone 8.1 için Cortana) çalışıyor. Bunun dışında cihazla telefonunuza gelen çağrıları, metin mesajlarını, almak istediğiniz sosyal ağ güncellemelerini ya da hava durumu gibi bilgileri görüntüleyebiliyorsunuz. Microsoft Band Starbucks'larda da çalışıyor ve bilekliğinizdeki ödül barkoduyla hesabı ödemenizi sağlıyor.

microsoft health

Microsoft'un bulut tabanlı sağlık platformu Microsoft Health, Google'ın henüz duyurduğu Google Fit ve Apple'ın sağlık platformu Heath'e cevabı olarak nitelenebilir. Açık bir platform olarak tasarlanan Microsoft Health, Run Keeper ve My FitnessPal gibi farklı fitness uygulamaları, Jawbone gibi farklı giyilebilirler ve platformlarla uyumlu. Yani Microsoft için rakipleri gibi kendi platformundaki sağlık verilerini bir merkezde toplamak öncelikli hedef değil.

Buna ek olarak, Microsoft kurumsal pazarı da hedefliyor. Bu yüzden "ofiste yaptığınız uzun bir toplantının o gece uykunuzu nasıl etkilediğini ölçmek" de Microsoft Health'in işlevleri arasında. Zira platform, Outlook gibi diğer Microsoft ürünlerinden de verileri bir araya getiriyor.

Fitness cihazlarınızla bağlanan Microsoft Health, topladığı verileri kullanarak size uygun, kullanışlı geri dönüşler veriyor. Microsoft Health ve Band Microsoft'un 2007 yılında piyasaya sunduğu ve daha çok medikal pazarda kullanılan HealthVault ile de entegre çalışıyor.

Detaylı incelemek isterseniz Microsoft Band ve Microsoft Health sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.